Ce să pui în butoiul cu varză murată, după ce îl deschizi, pentru evitarea apariției mucegaiului

Publicat: 23 12. 2024, 08:18
Actualizat: 23 12. 2024, 08:18

Există mai multe trucuri pe care le-ai putea lua în considerare, pentru evitarea apariției mucegaiului după ce deschizi butoiul cu varză murată. De data aceasta, vei avea nevoie de câteva ingrediente care pot fi adăugate în butoi, iar gustul autentic al verzei va fi păstrat.

Există o multitudine de trucuri ce pot fi abordate, pentru a găti mai eficient sau chiar pentru a păstra proaspete anumite alimente, pe o perioadă mai lungă. De data aceasta, în centrul atenției se află varza murată – un aliment delicios, utilizat de mulți cetățeni români în diverse mâncăruri. Desigur, varza murată este „vedetă” și anul acesta, foile sale fiind folosite pentru sarmale și salata de varză acră cu ulei și piper, care poate fi consumată drept garnitură. Totuși, ce ar trebui adăugat în butoiul cu varză murată, pentru a evita apariția mucegaiului? Există câteva ingrediente care pot fi utilizate.

În primul rând, după deschiderea butoiului cu varză murată, unele persoane aleg să curețe toate resturile formate deasupra. Apoi, după ce resturile sunt curățate, se verifică saramura. Acolo unde este cazul, se adaugă o saramură proaspătă, respectând proporțiile – la fiecare litru de apă se adaugă o lingură de sare grunjoasă. Apoi, se adaugă un alt ingredient pentru a ține muceiagul la distanță.

Se pot pune și boabe de muștar în butoiul cu varză, pentru a preveni apariția mucegaiului / sursă foto: Shutterstock

Citește și Ingredientul secret utilizat de chef Sorin Bontea pentru o porție de sarmale autentice. Este un real deliciu

Ce să pui în butoiul cu varză murată, după ce îl deschizi, pentru evitarea apariției mucegaiului

După ce butoiul cu varză murată este deschis, se poate adăuga hrean. Desigur, acesta ar fi putut fi pus încă de la început, când era așezată varza în butoi. Hreanul poate ține la distanță muceiagul și intensifică gustul verzei murate. De altfel, alte două ingrediente cu proprietăți antimicrobiene reprezintă boabele de muștar și crenguțele de vișin, arată Fanatik.

Vezi și De ce să adaugi un cartof în apa în care desărezi varza murată. Trucul la care puțini s-ar fi gândit

Sursă foto: Shutterstock