Un bucătar român poate câștiga un salariu substanțial în Belgia, țara care și-a deschis larg porțile pentru angajații străini.
2.500 de euro pe lună poate câștiga un bucătar român în Belgia.
O agenție recrutează bucătar (chef de partie) pentru un client din Belgia, zona Bastogne.
Candidatul ideal trebuie obligatoriu să aibă experiență în domeniu, permis de conducere categoria B (reprezintă un avantaj) și să cunoască obligatoriul limba franceză sau engleză nivel conversațional.
Este foarte important să poată lucra în echipă, dar și să fie autonom, să fie capabil să se descurce singur, să fie serios și responsabil.
Se lucrează în restaurant a la carte cu meniu internațional.
Nu se aplică taxe sau comisioane, cazarea și transportul sunt asigurate de către angajator. Contractul pe perioadă nederminată în România, cu detașare 6 luni în Franța și cu posibilitate de prelungire a acestei detașări până la 18 luni.
Salariul este de 2.500 euro net pe lună, programul 39 de ore pe săptămână.
Salariile pe un vas de croazieră în 2023 sunt cu adevărat tentante, mai ales pentru tinerii care sunt dispuși să lucreze ca bucătar sau ajutor de bucătar.
Vasele de croazieră caută oameni cu experiență relevantă pentru domeniul oferit, precum și cunoașterea limbii engleze la un nivel mediu. De asemenea, seriozitatea și flexibilitatea sunt mari avantaje pentru cei care doresc să aplice pentru un acest job.
Totuși, chiar dacă pretențiile sunt mari, și salariile pot fi considerate decente. Astfel, un bucătar șef poate câștiga circa 3.000 de euro pe lună, un soush chef aproximativ 1.700 de euro, în timp ce un ajutor de bucătar pleacă acasă cu 1.450 de euro pe lună.
Astfel, un anunț publicat recent pe jooble.org arată că salariile oferite pentru bucătari/Ajutor de bucătari pe Nave de Croaziera Fluviale din Europa sunt între 1.450 și 3.000 de euro pe lună.