Ce schimbări apar în organism dacă MĂNÂNCI, timp de o lună, doar o masă pe zi
Unele persoane consideră că postul intermitent este adesea o modalitate eficientă de a pierde în greutate, dar există diferite moduri de aplicare a acestui tip de dietă și nu toate sunt benefice pentru sănătate.
Într-o singură masă sau într-o oră… este dificil să incluzi aportul zilnic de nutrienți necesari unei bune funcționări. Iar dacă nu mâncați o cantitate echilibrată de nutrienți, există riscul unor carențe grave în organism.
Postul intermitent este un model de alimentație în care persoanele alternează între perioadele de mâncat și perioadele de post, potrivit Boxrox.com.
Există mai multe metode diferite de post intermitent, dar cele mai comune implică postul pentru un număr stabilit de ore pe zi sau postul regulat pentru o zi întreagă sau chiar mai multe.
Cele mai cunoscute cinci beneficii ale postului intermitent:
- Scădere în greutate;
- Sensibilitate îmbunătățită la insulină;
- Reducerea inflamației;
- Îmbunătățirea sănătății inimii;
- Creșterea longevității.
1) Scădere în greutate
Postul intermitent poate ajuta persoanele să slăbească, prin reducerea numărului de calorii pe care le consumă. Limitând orele în care puteți mânca, consumați în mod natural mai puține calorii.
2) Sensibilitate îmbunătățită la insulină
Postul intermitent poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce este important pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.
3) Reducerea inflamației
Studiile sugerează că postul intermitent poate ajuta la reducerea inflamației în organism, care este legată de o serie de afecțiuni cronice de sănătate.
4) Îmbunătățirea sănătății inimii
Unele studii au descoperit că postul intermitent poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă… prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea stresului oxidativ.
5) Creșterea longevității
Unele studii pe animale sugerează că postul intermitent poate ajuta la creșterea duratei de viață, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma acest lucru.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia