Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când bem CAFEA fără zahăr. Beneficiile sunt surprinzătoare

Ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când bem CAFEA fără zahăr. Beneficiile sunt surprinzătoare

Ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când bem CAFEA fără zahăr. Beneficiile sunt surprinzătoare
Sursa foto: Profimedia images

Un nou studiu realizat de Universitatea John Hopkins din Baltimore și publicat în revista „Nature Neuroscience” aduce la lumină beneficiile neașteptate ale consumului de cafea fără zahăr.

Această băutură populară se dovedește a fi o adevărată comoară pentru sănătate, în special atunci când este savurată în forma ei naturală, fără adaosuri de zahăr.

Cercetarea s-a axat pe impactul cafelei neîndulcite asupra organismului și a adus la iveală rezultate uimitoare. Unul dintre cele mai importante beneficii constă în îmbunătățirea semnificativă a memoriei la persoanele care consumă cafea în mod regulat. S-a constatat că această băutură, savurată adesea dimineața, neîndulcită îmbunătățește conectivitatea neuronală în hipocamp, o regiune a creierului asociată cu memoria.

Pe lângă acest efect, cafeaua fără zahăr se dovedește a fi și un aliat în prevenirea blocajelor arteriale. Antioxidanții din compoziția acestei băuturi nu numai că protejează organismul împotriva deteriorării celulare și a radicalilor liberi, dar contribuie și la prevenirea problemelor cardiovasculare.

Un alt beneficiu remarcabil al cafelei neîndulcite este capacitatea sa de a preveni cariile dentare. Fiind o opțiune cu conținut redus de calorii și grăsimi, aceasta poate fi un aliat în eforturile de pierdere în greutate. Acest lucru se datorează faptului că accelerază metabolismul bazal și crește termogeneza, contribuind astfel la procesul natural de slăbire.

Acest studiu subliniază importanța consumului moderat, pentru a beneficia pe deplin de avantajele oferite de cafea, fără a compromite sănătatea în alte domenii. Cu aceste descoperiri, iubitorii de cafea au acum și mai multe motive să se bucure de ceașca lor zilnică cu conștiința beneficiilor aduse stării lor generale de bine, potrivit larazon.es.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și