Ce se întâmplă dacă îți SPELI mașina iarna și care este greșeala pe care mulți șoferi o fac
Există mulți șoferi care își spală mașinile iarna, chiar și în situația în care condițiile meteorologice ar putea să fie nefavorabile: ploi, ninsori sau polei. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca mașinile să fie curățate și în anotimpul rece, chiar dacă există o concepție potrivit căreia „nu ar fi bine”.
Curățarea nu ar trebui neglijată sub nicio formă, chiar dacă sunt condiții meteo nefavorabile. Mai mult decât atât, este benefică spălarea mașinii în timpul iernii, deoarece umezeala sau condițiile meteo extreme ar putea afecta caroseria și vopseaua.
De altfel, orice șofer poate să se utilizeze și o protecție pentru caroserie în timpul iernii: o husă auto protectivă care poate fi pusă pe parbriz, lunetă și oglinzi. Există și varianta unei perlate auto impermeabile, fiind potrivită în perioadele cu ninsori și ger.
Dar există, totuși, o greșeală pe care mulți șoferi români o fac și care ar putea să deterioreze vopseaua și, implicit, caroseria. Dacă, deja, caroseria are urme de rugină și este deteriorată, atunci ar putea exista posibilitatea ca punctele deteriorate să se mărească.
De asemenea, curățarea caroseriei joacă un rol important și pentru participanții la trafic. De exemplu, pe întuneric, vehiculul murdar ar putea să fie mult mai puțin vizibil și există posibilitatea ca reflexia luminii să lipsească, din cauza caroseriei murdare.
În timpul iernii, o caroserie curată va ajuta șoferul să curețe gheața sau zăpada, fiind necesară protecția optimă a caroseriei, mai ales în partea inferioară a vehiculului, arată ziarulromanesc.de.