Iată de ce trebuie să presari coji de lămâie prin curte. Acest truc duce la eliminarea unei mari neplăceri. Astfel, cojile de citrice, fie că sunt clementine, portocole sau lămâi, nu se mai aruncă la coșul de gunoi, deoarece sunt folositaore. Însă puțini știu acest truc. Iată ce se întâmplă dacă presari coji de lămâie prin curte.
Cu siguranță, gospodinele desăvârșite cunosc faptul că cojile de la citrice au mari proprietăți, inclusiv în curățenia casei. Dar acestea sunt foarte utile și în ograda casei.
Așadar, nu le mai arunca la gunoi pentru că sunt foarte folositoare, iar asta datorită nutrienților din compoziție. Ele sunt bogate în calciu, potasiu și fosfor, ceea ce le face perfecte pentru pământul din curte.
Cojile de citrice sunt numai bune pentru sănătatea solului, ajutând și la creșterea plantelor. Mai mult, cojile de lămâie oferă un mediu propice pentru dezvoltarea rădăcinilor și frunzelor, indiferent de anotimp.
Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să îngropi cojile de lămâie în sol sau să le împrăștii pe suprafața acestuia. În acest fel, pământul din curte devine mai fertil și mai bogat în substanțe hrănitoare pentru diverse răsaduri. Plantele vor crește mai puternice și mai viguroase. În plus, cojile de lămâie combat dăunătorii și ciupercile care pot să afecteze grădina, deoarece au un miros puternic care ține la distanță furnicile, melcii sau afidele.
Prin urmare, substanțele naturale din citrice pot să prevină apariția fungilor în sol. Astfel, grădina va fi protejată de insecte și eventuale boli fără să fie nevoie să se apeleze la pesticide chimice, care se găsesc în comerț șa costuri destul de mari.
Cojile de lămâie au multe beneficii pentru pământul din curtea casei, dar trebuie să se folosească într-un anumit mod. Pentru a aplica acest truc, în primul rând, se dau prin răzătoarea mica cojile de la citrice sau se pot tăia în bucățele mici. Procesul are rolul de a accelera descompunerea lor, iar, în plus, facilitează eliberarea de nutrienți în sol. Apoi, cojile trebuie să se amestece direct cu substratul, iar apoi se distribuie uniform în ogradă.
CITEȚTE ȘI: