Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă dacă pui mâncarea CALDĂ în frigider. Pericolul din spatele acestui gest banal

Ce se întâmplă dacă pui mâncarea CALDĂ în frigider. Pericolul din spatele acestui gest banal

Ce se întâmplă dacă pui mâncarea CALDĂ în frigider. Pericolul din spatele acestui gest banal
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Cei mai mulți dintre noi știm că mâncarea trebuie pusă în frigider pentru ca aceasta să reziste cât mai mult timp.

În același timp, mulți suntem obișnuiți să așteptăm ca alimentele să se răcească înainte de a le pune în frigider, însă nu toți știm care este motivul pentru care este recomandat să facem acest lucru.

Însă e bine să știm că în spatele gestului banal de a pune mâncarea caldă în frigider se ascund unele riscuri.

Ei bine, în primul rând, dacă punem mâncarea caldă în frigider, temperatura celorlalte produse care vor sta lângă ea va crește și ea, motiv pentru care acestea s-ar putea strica.

De asemenea, mâncarea caldă va produce vapori de apă în frigider, iar acest lucru poate duce la formarea de mucegai în interiorul aparatului electrocasnic. Mucegaiul poate afecta, ulterior, toate alimentele din frigider și ne poate pune în pericol sănătatea.

Nu în ultimul rând, creșterea temperaturii va forța frigiderul să răcească mai mult, consumând mai mult curent decât ar trebui, potrivit Click.

Este bine sau nu?! Ce se întâmplă, de fapt, dacă ții pâinea în frigider

Contrar părerii multora care păstrează pâinea în frigider, temperatura scăzută nu face decât să grăbească alterarea produsului.

Pâinea consumată zilnic se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-o pungă din bumbac sau înfășurată într-o țesătură din acest material, care împiedică formarea condensului.

Însă lucrurile stau altfel în cazul în care vrei să păstrezi pâinea proaspătă pentru o perioadă de cel mult trei luni.

În acest caz, pâinea poate fi pusă la congelator, însă nu întreagă, ci feliată sau tăiată în bucăți mai mici.

Când vine vorba de fructe și legume, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli atât legumele, cât și fructele doar înainte de a le consuma, deoarece umiditatea nu este un mediu foarte bun pentru acestea, accelerând procesul de alterare.

Astfel, nu este indicat să le speli înainte de a le pune în frigider.

Un alt aliment consumat foarte mult de români este carnea, care se păsătrează la congelator.

În cazul în care ai făcut mai multe cumpărături decât era necesar sau nu vrei să gătești carnea imediat, cel mai bine este să fie plasată în congelator, acolo unde ea se păstrează chiar și ani de zile, însă condiția este să nu fie decongelată în această perioadă.

Citește mai mult…

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și