Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă. Trucul te scapă de mari neplăceri

Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă. Trucul te scapă de mari neplăceri

Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă. Trucul te scapă de mari neplăceri
De ce sa pui usturoi sub pernă

Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă? Trucul te scapă de mari neplăceri. Descoperă, în rândurile de mai jos, la ce poate fi folosit acest truc aparent banal.

Usturoiul este un aliment nelipsit de pe mesele românilor, dar știați că el poate fi folosit și în alte scopuri? Ei bine, specialiștii din domeniul medical au atribuit usturoiului un rol foarte important în ce privește calitatea somnului.

Astfel, specialiștii recomandă cu încredere usturoiul în caz de insomnii, dacă este pus sub pernă. Prin urmare, cei care au apelat la acest pont balan susțin că somnul li s-a îmbunătățit considerabil, mai ales în cazul celor care suferă de insomnii severe, iar asta datorită zincului din compoziția acestei legume care relaxează perfect sistemul nervos și ajută oamenii să adoarmă mai ușor.

Mai mult, usturoiul mai este bun și pentru scăderea tensiunii arteriale și stimularea sistemului imunitar. Dar usturoiul mai are și alte proprietăți binefăcătoare, în afara faptului că contribuie la un somn liniștitor. Specialiștii susțin că el funcționează ca un decongestionant natural, deoarece are o aromă foarte puternică.

De ce să pui usturoi sub pernă

De aceea, și în această situație se poate pune usturoi sub pernă înainte de culcare. Acest remediu este indicat celor care se înfundă în nas pe timpul nopții. Această plantă desfundă nările și facilitează respirația, fapt care face ca adormirea să fie mai ușoară.

Un alt aspect pozitiv al utilizării usturoiului este acela că contribuie la stimularea sistemului imunitar, prin vitaminele și mineralele pe care le conține. Astfel, organismul luptă împotriva infecțiilor, mai ales în perioadele de răceală și gripă.

În același timp, usturoiul are proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, antihelmintice, febrifuge, stomahice, vasodilatatoare și hipotensive. Din compoziția usturoiului fac parte săruri minerale, microelemente, inulină și un complex de vitamine A, B, PP, C.

Totodată, usturoiul conține două substanțe specifie cu efecte antibiotice, și anume, alicina și garlicina. El conține peste 200 de substanțe active, printre care enumerăm: fosforul, potasiul, calciul și proteinele, și are puține calorii.

sursă foto: Envato

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și