Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei bere și mănânci pâine în fiecare zi
Trei alimente de care ne temem atunci când avem probleme cu greutatea ne pot aduce de fapt un aport important pentru sănătatea noastră.
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea California din San Diego, Statele Unite ale Americii, arată că trei alimente considerate „periculoase” pentru că aduc un aport foarte mare de calorii ar fi de fapt sănătoase pentru corpul nostru.
Este vorba de trei alimente de care ne ferim atunci când vrem să slăbim, sau pe care unii dintre noi le consumăm zilnic: pâinea, berea și vinul, mai ales că au multe calorii, alcool și gluten.
Ei bine, oamenii de știință spun că aceste trei alimente au ceva în comun. Este vorba de drojdia Saccharomyces cerevisiae, care este foarte bogată în proteine și vitamine sau minerale.
Berea, consumată cu moderație, combate insomnia
Acest tip de drojdie poate reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, având și proprietăți antioxidante.
Datorită hameiului 100% natural folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie. Pe lângă conținutul său de antioxidanți, hameiul eliberează și o substanță numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ și de relaxare. Astfel, în combinație cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 și acidul nicotinic, hameiul ajută la o instalare mai rapidă a stării de somnolență.