Moartea este ceva de care toți ne-am temut, la un moment dat sau altul. Dar un bărbat, despre care se presupune că are un IQ între 190 și 210 (care este mult mai mare decât cel al lui Albert Einstein) crede că are răspunsul pentru a înțelege în sfârșit ce înseamnă moartea și nu ar trebui să ne fie frică de asta.
Este vorba despre Chris Langan, renumit pentru modelul său cognitiv-teoretic al universului (CTMU), care este o teorie care încearcă să explice natura realității.
CTMU prezintă convingerea că realitatea este un limbaj de auto-configurare, de autoprocesare și că propriul nostru univers funcționează ca o sintaxă computațională.
Practic, înseamnă că, în general, conceptul de moarte se află pe o nouă dimensiune în sistemul nostru informatic al Universului. Este ca Teoria Totului. În loc să fie sfârșitul, moartea ar putea fi de fapt o schimbare în „sintaxa” existenței noastre sau o tranziție de la o formă de a fi la alta în cadrul structurii computaționale.
În esență, este ca o reîncarnare, dar într-o altă dimensiune. Langan a vorbit despre conceptul de „moarte” în timpul unei apariții la podcastul Theories of Everything, cu Curt Jaimungal, potrivit ladbible.com.
„Aceasta este încheierea relației voastre cu trupul fizic particular, pe care îl aveți în acest moment. Când te retragi din această realitate, te la originea realității. Puteți primi un corp înlocuitor, un alt tip de corp terminal care vă permite să continuați să fiți”, a spus el.
Potrivit lui Langan, moartea nu înseamnă că încetezi să mai exiști. În schimb, după moarte, el crede că conștiința noastră se schimbă din ceea ce știm noi că e lumea noastră și către originea realității, care nu este viața de apoi.
Dar este mult mai complex decât atât. Este ca realitatea. Sau ceva care seamănă cu ieșirea dintr-o simulare (Pământ și viață) și a fi aruncat în mecanica mașinii. Și să vezi ce se întâmplă cu adevărat în jurul tău și al tuturor celorlalți pentru prima dată.
Aparent, s-ar putea să nu-ți amintești nici măcar cine ai fost, când pleci în cealaltă dimensiune.
„Amintirile tale pot fi întotdeauna aduse înapoi, dar nu există niciun motiv să faci asta de obicei. De ce să te agăți de amintirile unei lumi în care nu mai ești? Deci, există anumite lucruri psihologice automate care se întâmplă la moarte, în momentul decesului. După ce vei muri, vei fi într-o stare de meditație sau ceva care arată similar. Acum, practic, meditezi, vezi că totul se schimbă. Totuși, tu exiști așa chiar acum. Se poate spune că toate viețile tale, dacă ar fi să te reîncarnezi din nou și din nou și din nou, toate acele reîncarnări sunt meta-simultane. Există un sens în care toate apar simultan în domeniul non-terminal”, a mai spus el.
Este ca și cum ai fi într-un supercomputer în care totul este în jurul tău, dar nimic nu este în același timp. Ca și cum ai fi într-o cameră hiperbară a propriilor realități în care totul este real, dar nimic nu este cu adevărat.
Deci, fiecare reîncarnare pe care o experimentăm ar putea avea loc simultan. Depășești timpul, așa cum îl știm noi.
Potrivit lui Langan, viața de apoi implică o schimbare profundă în întreaga noastră ființă, care trece dincolo de sinele nostru fizic și mental. Asta nu înseamnă că Dumnezeu nu există.
Potrivit lui Langan, care a vorbit pe canalul său de Youtube „CTMU Radio”, Dumnezeu există în felul în care noi numim ceva „identificabil”.
„Înseamnă că Dumnezeu este identitatea anumitor proprietăți pe care le putem vedea în jurul nostru, nu neapărat o persoană din ceruri. Este foarte greu să-ți înțelegi capul în jurul lui, dar trebuie să recunoști că este grozav”, a adăugat Chris Langan.