Ce se întâmplă în organism când consumi ȘUNCĂ. Ce arată un studiu

Publicat: 15 12. 2024, 14:39
Ce se întâmplă în organism când consumi șuncă / sursă foto: Envato

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în organism atunci când consumați șuncă? De cele mai multe ori, aceasta se găsește sub formă ultra-procesată în comerț. Consumul des, în cantități mari, ar putea declanșa problme de sănătate. Iată ce arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Michigan.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Michigan a arătat ce se întâmplă în organismul unei persoane, după ce consumă mâncare ultra-procesată. Printre produsele asupra cărora s-a îndreptat atenția se află și șunca. Studiul american a arătat că astfel de alimente, odată consumate, ar putea să ne scurteze viața.

Vezi și Ce are în compoziție parizerul cu carne de pasăre din magazine. Ce arată un studiu pe baza etichetelor produselor

Consumul de șuncă ar putea să ne scurteze viața, arată un studiu

Potrivit cercetătorilor, produsele ultra-procesate, care conțin arome artificiale, emulgatori și conservanți, pot deveni periculoase pentru sănătate. Oamenii de știință au întocmit câteva calcule și au arătat cu câte minute ar putea să ne fie scurtată viața, dacă vom consuma anumite alimente, fără moderație.

De pildă, o porție de hotdog ar putea să ne scurteze viața cu 36 de minute, susțin cercetătorii. De cele mai multe ori, acest preparat conține un cârnat fiert sau prăjit, făcut din resturi de carne de porc sau carne de pasăre.

Pe de altă parte, un sandviș cu șuncă și ouă ar putea să scurteze viața cu 13 minute. Consumul unui pahar de Cola ar putea să scurteze viața cu 12 minute. De asemenea, consumul unui singur cheeseburger, achiziționat de la restaurantul de tip fast-food, poate scurta viața cu 9 minute, arată Observatornews.ro.

Vezi și Elementul din conservele de TON care se regăsește într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. Ce au descoperit cercetătorii americani

Vezi și Cercetătorii au descoperit legătura dintre carne și DIABETUL de tip 2. Au fost analizate date de la aproape 2 milioane de persoane

Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ