Ce se întâmplă în organism dacă mănânci câte un măr, zilnic, timp de o săptămână. Ce a constatat un medic, la finalul experimentului
Un medic a luat în considerare un experiment simplu: a dorit să știe ce se întâmplă în organismul său după ce consumă, zilnic, câte un măr, timp de o săptămână. Rezultatele l-au uimit pe doctor. Iată mai jos informațiile.
Medicul Carly Sedlacek a dorit să facă un experiment inedit, și anume să mănânce, zilnic, câte un măr, timp de săptămână, pentru a afla ce se întâmplă în organism. Specialiștii în nutriție recomandă consumul de fructe și legume proaspete, pentru ca organismul să își extragă vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali. Printre fructele recomandate către consum se numără merele, fiind bogate în magneziu, calciu, fier, iod, potasiu, dar și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C și E.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci câte un măr, zilnic, timp de o săptămână
Timp de o săptămână, medicul s-a conformat și a mâncat câte un măr/zi. Carly Sedlacek susținea că merele reprezintă o sursă bogată de fibre și că joacă un rol important într-o dietă echilibrată.
„Merele joacă un rol semnificativ într-o dietă bine echilibrată. Merele sunt o sursă bogată de fibre. Un măr de dimensiuni medii conține aproximativ trei grame de fibre, astfel că îți diminuează sentimentul de foame pentru perioade mai lungi de timp, fiind o gustare sățioasă”, a precizat medicul.
La finalul experimentului, medicul a constatat că se reduce nivelul plăcii bacteriene la nivelul cavității bucale. Totodată, consumul de mere poate să diminueze riscul apariției bolilor cardiovasculare și poate contribui la scăderea nivelului de colesterol. Totodată, consumul de mere ajută și la reducerea inflamației și a tensiunii arteriale, reprezentând un aliment ce aduce beneficii vaselor de sânge, arată The Healthy.
„Fibrele din mere pot îmbunătăți sănătatea intestinală și bunăstarea generală prin reducerea inflamației din organism”, se mai precizează în urma experimentului.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)