Ce se întâmplă în organism dacă se consumă câte o linguriță de ulei de măsline, zilnic
V-ați gândit vreodată ce se întâmplă în organism momentul în care se consumă ulei de măsline? Au fost efectuate mai multe studii referitoare la consumul acestui tip de ulei – ce beneficii aduce corpului, cât de bine ne face consumul, ce se întâmplă cu colesterolul și ce conține? Iată mai jos, în articol, detalii despre acest produs utilizat frecvent în lumea gastronomică.
Uleiul de măsline este folosit zilnic în domeniul culinar. Oferă o savoare unică mâncării și este un ingredient utilizat atât pentru carne, cât și pentru salate și diverse mâncăruri. Desigur, uleiul de măsline se folosește și pentru a pregăti un blat cu totul pufos sau pentru diverse deserturi. De data aceasta, vă aducem în atenție beneficiile pe care le oferă consumul de ulei de măsline. Au fost efectuate și studii clinice referitoare la consumul acestui produs.
Potrivit unor studii, consumul de ulei de măsline poate să ofere beneficii organismului. De pildă, acest produs are un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate, iar consumul său poate să ofere o protecție inimii. De asemenea, grăsimile mononesaturate poate ajuta la reducerea inflamației. De pildă, un studiu clinic efectuat în Spania arată că în cazul persoanelor care susțin diete mediteraneene, care au ulei de măsline extravirgin, s-a constatat o reducere a incidenței evenimentelor cardiovasculare majore.
De asemenea, consumul acestui produs ar putea să susțină sănătatea oaselor și să reducă inflamația din corp. Totodată, poate reduce riscul de declin cognitiv.
Ce se întâmplă în organism atunci când consumi ulei de măsline
Potrivit unor cercetări, uleiul de măsline conține oleocanthal, oleaceină, acid oleic și oleuropeină. De asemenea, un dietetician și specialist în wellness a explicat că acest ingredient, iubit de multe culturi, poate să ajute la protejarea lubrifierii articulațiilor. De asemenea, poate contribui la protejarea împotriva osteoartritei.
Cercetarea a mai arătat că substanțele fitochimice din uleiul de măsline ar putea să reducă riscul de cancer. Uleiul de măsline mai conține vitaminele K și E, cu proprietăți antioxidate, arată Eatingwell.com.
V-ar putea interesa și:
- Cum să menții pâinea proaspătă pentru cel puțin 2 zile. Trucul care face alimentul să nu se întărească
- Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de CEAPĂ. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic
- Alimentul bogat în grăsimi și fibre care poate reduce riscul de demență cu 16%. Ce arată un studiu al oamenilor de știință
Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ