Iată ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci în fiecare zi brânză. Puține persoane cunosc efectele pe care aceasta le are asuăra corpului. Brânza este un aliment adorat de milioane de români, dar puțini sunt cei care știu cum le este influențată sănătatea organismului.
Brânza este un aliment versatile, iar asta înseamnă că poate fi inclusă cu succes în multe preparate. Ea poate fi consumată ca atare sau poate fi introdusă în omlete sau în salate.
Datorită varietății de tipuri de brânză, este aproape imposibil să stai departe de ea. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca brânza să se consume cu moderație.
Astfel, înainte de a consuma zilnic brânză, trebuie să știi dacă ai sau nu alergie la ea. Dacă nu ai nicio alergie, atunci poți include brânza în meniul tău de zi cu zi, informează nutriționiștii.
De altfel, brânza este un aliment pe care aceștia îl recomandă mereu. Ea are un conținut ridicat de vitamine, proteine și grăsimi necesare organismului. Mai mult, brânza conține calciu și fosfor, care contribuie la sănătatea sistemului osos.
Anumite tipuri de brânză au o mulțime beneficia pentru organism. Conform nutriționistului Alexis Newman, brânza cu mucegai, brie sau elvețiană conțin acide linoleic. Acest acid este o grăsime care reduce riscul obezității sau a bolilor cardiovasculare.
Cu toate acestea, consumul excesiv de brânză poate avea efect negativ asupra organismului. Este importantat de menționat că brânza nu se poate servi exclusiv și nici în combinații nocive pentru organism. Pe lângă substanțele necesare organismului, brânza mai conține și sodiu și grăsimi saturate, care pot fi dăunătoare organismului. Iar dacă se consumă alături de alimente nepotrivite, brânza poate devein un inamic pentru sănătate.
Nutriționiștii avertizează că brânza nu trebuie consumată niciodată alături de alte alimente care conțin grăsimi saturate. Astfel, ea nu trebuie consumată alături de carne procesatp sau cereale rafinate, deoarece acestea nu fac decât să anuleze beneficiile pe care le are pentru organism. Persoanele care mănâncă brânză zilnic trebuie să știe că acest aliment are un impact neutru asupra organismului. Acesta se poate transforma în unul pozitiv sau negativ, în funcție de contextul alimentar.
CITEȘTE ȘI:
Singura brânză topită SĂNĂTOASĂ din supermarketurile românești. Dragoș Pătraru a găsit-o. Ce conține