Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de CEAPĂ. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de CEAPĂ. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de CEAPĂ. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de CEAPĂ. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de ceapă? Deși poate fi o legumă delicioasă, în diverse combinații culinare, cu proprietăți antimicrobiene, un consum excesiv ar putea conduce la stări neplăcute pentru organism. Iată ce spune și medicul nutriționist Mihaela Bilic despre consumul acestui aliment.

Ceapa conține vitaminele C și B6, cupru, potasiu și mangan. De altfel, se află printre legumele cu cel mai scăzut conținut de calorii. Poate fi consumată atât simplă, cât și în diverse mâncăruri, având o aromă puternică. Totuși, ce ar putea să se întâmple în organismul unei persoane, dacă va consuma o cantitate mare de ceapă? Specialiștii susțin că ar putea să provoace stări neplăcute în corp.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o cantitate mare de ceapă?

Specialiștii în nutriție recomandă consumul de ceapă, mai ales că leguma are proprietăți antimicrobiene și antioxidante și aduce beneficii sănătății. De altfel, are Vitamina C și compuși care pot stimula secreția de insulină. Totuși, ce ar putea să se întâmple în organism, dacă se consumă o cantitate excesivă de ceapă? În primul rând, o persoană care consumă multă ceapă poate să aibă balonare abdominală. Totodată, ceapa poate să provoace arsuri la stomac și gaze intestinale.

Pentru că are potasiu în compoziție, consumul excesiv de ceapă poate să reducă tensiunea arterială. Aspect care poate genera amețeli, oboseală și vedere încețoșată, arată Fanatik.

„Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare”, a spus Mihaela Bilic, în urmă cu ceva vreme, arată romaniatv.net.

Vezi și Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilic pentru românii care nu renunță la el

Vezi și  Cele 12 alimente antidepresive. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune ce trebuie să mâncăm ca să scăpăm de depresie

Vezi și Care este singurul aliment cu efect postbiotic, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. Se găsește în orice supermarket din România

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și