A fost efectuat un nou studiu asupra consumului de nuci. Iată ce se întâmplă în organismul unei persoane, dacă va consuma, zi de zi, nuci la micul dejun. În cadrul acestui experiment au existat 32 de subiecți – persoane sănătate, având vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani. Iată detaliile mai jos.
Un nou studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Reading, Anglia, sugerează că persoanele care consumă nuci la micul dejun pot avea o memorie îmbunătățită. Consumul de nuci oferă beneficii creierului, potrivit cercetătorilor, îmbunătățind chiar și viteza de reacție. La acest studiu au participat 32 de respondenți tineri, cu vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani, fără probleme de sănătate.
Vezi și Ora ideală pentru servirea micului dejun. Ce spune un expert în nutriție și sănătate
Experimentul a constat ca respondenții să consume într-o dimineață 50 de grame de nuci, iar a doua zi, la micul dejun, să nu mai includă acest aliment la masă. Potrivit studiului, respondenții care au mâncat nucile la micul dejun au avut o memorie îmbunătățită. Activitatea cerebrală a fost monitorizată îndeaproape, după fiecare mic dejun, timp de 6 ore.
În cadrul testului, le-au fost verificate memoria și viteza de reacție. Potrivit studiului, persoanele care au consumat nuci au avut o activitate cerebrală îmbunătățită. Au fost efectuate și o serie de analize de sânge, acestea arătând modificări benefice ale ivelurilor de glucoză și acizi grași.
„Acest studiu contribuie la consolidarea argumentelor în favoarea nucilor ca aliment pentru creier. O mână de nuci la micul dejun ar putea oferi tinerilor adulți un avantaj mental atunci când trebuie să performeze la cel mai înalt nivel. Este fascinant cum un ingredient atât de simplu poate îmbunătăți vizibil performanța cognitivă”, a explicat profesorul Claire Williams, care a condus studiul, arată antena3.ro.
Cazurile de Parkinson s-ar putea dubla la nivel mondial până în 2050 (Studiu)
Riscul de OBEZITATE, de trei ori mai mare la bărbaţii căsătoriţi
Studiu. Microplasticele favorizează înmulțirea bacteriilor periculoase, rezistente la antibiotice
Sursă foto: Shutterstock