Ce semnifică INDICATORUL rutier cu un punct roșu și o săgeată. Toți șoferii ar trebui să-l cunoască. Unde îl putem întâlni?
Chiar dacă ai experiență în șofat și ai străbătut mii de kilometri, vigilența rămâne esențială întrucât există posibilitatea să te confrunți cu indicatoare rutiere noi, mai ales atunci când călătorești în alte țări. Nerespectarea legislației rutiere poate atrage după sine incidente rutiere și amenzi care ne pot afecta semnificativ bugetul de călătorie sau vacanță.
În Germania, unde există peste 500 de semne de circulație care reglementează traficul rutier, șoferii se confruntă adesea cu dificultăți în interpretarea acestora.
Deși oricine care a obținut permisul de conducere ar trebui să cunoască teoretic toate semnele rutiere și semnificația lor, în practică, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, mai ales că unele semne sunt noi sau mai puțin întâlnite. Șoferii români, în special, pot întâmpina dificultăți în înțelegerea semnelor specifice Germaniei.
O neînțelegere a acestor semne nu numai că poate fi periculoasă pentru șoferi și ceilalți participanți la trafic, dar poate duce și la și amenzi care în țările din vestul europei sunt destul de piperate.
Unul dintre semnele care generează confuzie printre șoferi este semnul de circulație cu un punct roșu mare, frecvent găsit pe indicatoarele cu săgeți și pe cele de direcție de pe autostrăzi și alte drumuri principale. Acest punct roșu, plasat de obicei lângă numele orașului, face parte din ceea ce se numește „ruta roșie”.
Ruta roșie este o rută ocolitoare concepută pentru a ajuta călătorii să evite secțiunile de drum cu blocaje de trafic frecvente. Punctele roșii indică această rută alternativă și îi îndrumă pe șoferi către următoarea ieșire de pe autostradă în direcția dorită.
Acest sistem este proiectat pentru a permite șoferilor să evite ambuteiajele lungi, în special în zonele unde traficul este adesea congestionat, precum „tunelul Pfaffensteiner” din apropierea orașului Regensburg, Bavaria, potrivit ziarulromanesc.de.