Prima pagină » Actualitate » Ce spune Călin Georgescu despre scoaterea României din UE și NATO. Mesaj DUR la adresa MAE: „Lipsa de profesionalism, mai periculoasă decât corupția”

Ce spune Călin Georgescu despre scoaterea României din UE și NATO. Mesaj DUR la adresa MAE: „Lipsa de profesionalism, mai periculoasă decât corupția”

Călin Georgescu, candidatul independent la președinția România, a declarat că nu dorește să scoată România din UE și din NATO, ci își propune să negocieze de la egal la egal cu Occidentul, mărturisind că scopul final este bunăstarea poporului român.

Prezidențiabilul a subliniat faptul că, timp de 35 de ani, politicienii români au avut un complex de inferioritate în fața Occidentului, lucru pe care el, în calitate de posibil viitor președinte al României, susține că nu-l va face niciodată.

„Pe mine mă interesează bunăstarea popurului român și punct. Nu există altceva!”

Candidatul independent a criticat politica externă a României din ultimii ani, susținând că acest lucru dovedește, nu doar lipsă de inteligență, ci o crasă abatere totală de la interesul național.

„Nu există, nu doresc și nu va exista această dorință, această acțiune de a scoate România din Uniunea Europeană și din NATO, este doar dorința de a negocia în orice situație avantajul României și bunăstarea popului român. Iar acest lucru se face privind și la ce s-a întâmplat până acuma în 35 de ani, în care clasa politică a avut un complex de inferioritate, subliniez acest lucru, în fața Occidentului și în fața oricăror instituții din Occident.

Ei bine, de data asta vom discuta de la egal la egal, cu mine cel puțin, și vom sta în picioare, nu în genunchi. Eu am de apărat, așa cum au apărat strămoșii, o singură lege. Nu stăm în genunchi în fața nimănui. Este problema lor ce fac. Pe mine mă interesează bunăstarea popurului român și punct. Nu există altceva. Iar cu privire la modul în care au abordat aceste lucruri, să știți că lipsa de profesionalism, sub toate aspectele, demonstrează că este mult mai periculoasă decât corupția.

Mult mai periculoasă. Lăsând la o parte că toată această politică externă a României, cel puțin în ultimii ani, dovedește nu doar lipsă de inteligență, ci o crasă abatere totală de la interesul național. Pe de altă parte, inteligența la Ministerul Afacerilor Externe nu este o raritate și cred că este o infracțiune, așa cum văd lucrurile”, a explicat Călin Georgescu la Realitatea Tv.

Ce urmează după desecretizarea documentelor prezentate în CSAT

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declasificat documente prezentate de la CSAT, și anume, rapoartele SRI  despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu.

Ascensiunea lui Călin Georgescu în sondaje ar fi fost determinată de o campanie coordonată de creștere a popularității, amplificată cu două săptămâni înainte de data scrutinului, în special pe TikTok, care a reușit să-i asigure victoria în primul tur, potrivit documentelor declasificate de Klaus Iohannis.

PÎCCJ informează că a primit de la CSAT doar Hotărârea adoptată fără documentele care au fost desecretizate miercuri, dar analizează în acest moment elementele de natură să determine declanșarea unei investigații penale, infracțiunile față de care se vor face cercetări și structura de parchet competentă.

De asemenea, cu privire la declarațiile publice potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă a transmis o sesizare PÎCCJ prin care a semnalat aspecte referitoare la modul de desfășurare a procesului electoral, procurorii PICCJ transmit că AEP nu a depus o astfel de sesizare, ci doar a redirecționat către instituția noastră, în data de 29 noiembrie 2024, o petiție a unei persoane fizice.

Marcel Ciolacu o susține pe Lasconi, după desecretizarea din ședința CSAT privind corectitudinea alegerilor

„Am fost cel mai afectat de modul în care domnul Călin Georgescu și-a mărit artificial expunerea, eludând cadrul legal”. Este reacția lui Marcel Ciolacu, imediat după declasificarea documentelor CSAT.

Premierul precizează că aceste documente arată că „în campania electorală a domnului Călin Georgescu au fost folosite finanțări externe nedeclarate de către acesta și că există tipare de lucru ce arată implicarea unor actori statali.”  Premierul subliniază că nu a putut să se exprime public pe acest subiect, întrucât a „respectat legea” și cere ca toți cei vinovați „să plătească.”

 

CITEȘTE ȘI:

Parchetul Înaltei Curți, după desecretizarea CSAT: Analizăm elementele de natură să determine declanșarea unei INVESTIGAȚII penale

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele