Prima pagină » Actualitate » Ce spune inginerul care a reabilitat Pasajul Unirii: „Vor mai fi incidente acolo / Era și înainte o poartă de gabarit, dar pusă pe un postament” | VIDEO EXCLUSIV

Ce spune inginerul care a reabilitat Pasajul Unirii: „Vor mai fi incidente acolo / Era și înainte o poartă de gabarit, dar pusă pe un postament” | VIDEO EXCLUSIV

Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a precizat, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că înălțimea Pasajului Unirii nu a fost micșorată după reabilitarea structurii din centrul Capitalei. Potrivit lui Coaje, care a fost șeful de lucrări de la Pasajul Unirii, în acea zonă vor mai fi incidente.  

„Nu e cazul să vorbim de probleme la Pasajul Unirii. Probleme a avut acest pasaj până s-a intervenit asupra lui. În momentul de față este pus în siguranță. Ce vedem cu acele TIR-uri, autocare, care lovesc bara respectivă, poarta de gabarit de la intrare, într-adevăr, în trecut, rămâneau aceste camioane în interiorul pasajului, se dezumflau roțile și erau scoase afară.

Era și înainte o poartă de gabarit, tot 3,5 metri avea înălțime, dar, din păcare, era pusă pe un postament, de încă 20 de centimetri, și toată lumea putea să treacă pe acolo”, a precizat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit lui Marius Coaje, șoferii care lovesc această poartă nu sunt atenți la semnele de circulație din zonă, care avertizează cu privire la înălțimea pasajului.

„În acest moment avem totul ca la carte, sunt 3,5 metri înălțime, se poate măsura de către  oricine”

„În acest moment avem totul ca la carte, sunt 3,5 metri înălțime, se poate măsura de către  oricine. Șoferii care lovesc această poartă nu sunt atenți la semnele de circulație, și nici nu-și cunosc mașinile pe care le conduc.

Acest pasaj nu putea fi mai înalt, pentru că sub el avem caseta Dâmboviței (…) Vor mai avea loc, cu siguranță, incidente acolo, până când oamenii vor înțelege că trebuie să respectăm semnele de circulație.

Înainte, o dată la două luni, Brigada Rutieră și Poliția Locală interveneau pentru a le dezumfla roțile și pentru a-i scoate din pasaj. Acum nu mai ajung în interior, se opresc în aceste porți”, a mai precizat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și