Prima pagină » Actualitate » Ce spune Ludovic Orban despre ancheta care îl vizează pe șeful Direcției de Drumuri Craiova: „Știu că Bogdan Bratu și-a câștigat prin decizie de instanță repunerea în funcție” | VIDEO

Ce spune Ludovic Orban despre ancheta care îl vizează pe șeful Direcției de Drumuri Craiova: „Știu că Bogdan Bratu și-a câștigat prin decizie de instanță repunerea în funcție” | VIDEO

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a comentat vineri informațiile referitoare la ancheta în care este vizat șeful Direcției de Drumuri Craiova, Bogdan Bratu, acuzat că și-ar fi falsificat actele de studii pentru a se angaja în respectiva instituție.

Aflat în județul Dolj, unde a vizitat șantierul tronsonului I al drumului expres Craiova-Pitești, Orban a spus că Bratu ar fi fost demis și repus în funcție printr-o decizie a instanței.

Totodată, acesta mai spune că Bratu ar fi fost numit prima dată în funcție „în perioada guvernării PSD”.

„Asta este. Justiția, dacă are ceva de făcut, își urmează cursul. Domnul Bratu a fost demis și a fost repus în funcție prin decizie de instanță. Din ce țin minte, a fost pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu și a câștigat prin decizie de instanță repunerea în funcție. Nu am informații despre ce studii are domnul Bratu”, a spus Ludovic Orban.

Bogdan Bratu, acuzat că și-a falsificat actele de studii

Bogdan Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a fost ridicat de polițiști vineri dimineață. Acesta este vizat de o anchetă penală după ce și-ar fi falsificat actele de studii pentru a ocupa respectiva funcție.

Procurorii susțin că directorul ar fi creat un prejudiciu de aproape un milion de lei din indemnizațiile încasate în baza acestor documente false. Procurorii spun că acesta este doar prejudiciul reclamat până în prezent, însă acesta poate fi modificat pe măsură ce vor apărea mai multe probe în dosar.

„Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză. (…) Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și