Din ce în ce mai mulți români plătesc cu cardul și se folosesc de acest mijloc pentru a-și face plățile de zi cu zi.
Însă este important să știți că există o limită zilnică de retragere, iar aceasta variază de la bancă la bancă.
Cu alte cuvinte, dacă aveți nevoie de o sumă care depășește limita zilnică, veți mai putea retrage bani de la bancomat abia a doua zi.
Astfel, cel mai bine este ca atunci când aveți nevoie să retrageți sume mari de bani, să o faceți cu câteva zile înainte, pentru a nu vă confrunta cu probleme.
Fiecare bancă are propria sa limită de retragere, de obicei între 3.000 și 5.000 de lei, în funcție de instituția bancară.
Totodată, este foarte important să știți că această limită variază în funcție de politica fiecărei bănci și nu este un prag fix.
În cazul tuturor băncilor din România, dar și în cazul celor din afara țării, această limită poate fi extinsă de către posesorul cardului.
De exemplu, în cazul Băncii Transilvania (BT), clientul poate retrage maximum 5.000 de lei, conform contractului inițial. Totuși, acesta poate să depună o cerere de extindere, iar conform acesteia clientul poate retrage 9.000 de lei.
În cazul băncilor BCR și BRD, suma limită de retragere variază între 2.000 și 10.000 de lei.
Raiffeisen Bank este banca cu cea mai mică sumă pe zi, comparativ cu restul băncilor din România. Acolo limita maximă este de 3.000 de lei pe zi, indiferent de ce tip de card vorbim. Totuși, pentru cardurile de tip Gold sau World Mastercard, limitele de retragere sunt mai mari.
Utilizatorii ING au posibilitatea de a retrage de pe card în fiecare zi o sumă de până la 15.000 de lei.
Aceste limitări au ca scop siguranța tranzacțiilor cu cardul, conform declarațiilor oferite de directorii de bănci. Cantitățile pot fi modificate în fiecare zi, dacă sunteți clientul oricărei bănci și dispuneți de sumele necesare. Acest lucru se poate face în conformitate cu politicile băncii.