Ce sunt îngrijirile paliative și cum se poate beneficia gratuit de ele
Îngrijirea paliativă provine din latinescul „pallium”, care înseamnă a apăra, a proteja.
Organizația Mondială a Sănătății descrie îngrijirea paliativă ca fiind o îngrijire ce îmbunătățește calitatea vieții pacienților, dar și a familiilor acestora, printr-o abordare holistică și aplicarea unui tratament adecvat nevoilor.
Îngrijirea paliativă presupune controlul simptomelor și al durerii, alinarea suferinței, managementul plăgilor și îngrijirea familiei în ansamblul ei.
Îngrijirea este acordată de o echipă multidisciplinară, alcătuită din: medici, asistenți medicali, infirmiere, psihologi, kinetoterapeuți, clerici și terapeuți prin artă.
„Îngrijirea paliativă începe încă de la momentul diagnosticării cu o boală incurabilă. Omul nu are capacitatea să prelungească viața, dar, cu siguranță, poate spori calitatea acesteia. În paliație, fiecare pacient este important. La M Care (tel.021/9136, 0755029266) Voluntari-Pipera, str. Frăsari nr. 1-3), ne ocupăm de îngrijirea pacienților ce se confruntă cu o boală incurabilă. Centrul nostru de paliație dispune de 25 de paturi gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, și 25 în sistem cu plată. Echipa noastră este formată din personal special instruit, cu atestare și cu experiență în domeniul paliației și oferă pacienților o îngrijire de calitate, la cele mai înalte standarde europene”, a declarat Alina Bordotzi, managerul M Care.