Ce temperatură să ai în dormitor pentru a avea un somn liniștitor. Ce recomandă dr. Răzvan Vintilescu
De-a lungul timpului, experții au adus în discuție un aspect important al vieții de zi cu zi, și anume ce temperatură să avem în dormitor pentru a avea un somn liniștitor. Dr. Răzvan Vintilescu a venit cu o serie de explicații, pe TikTok, despre temperatura ideală pe care să o avem în casă, pentru ca organismul să se odihnească peste noapte.
Dr. Răzvan Vintilescu a abordat o multitudine de subiecte de interes general, de-a lungul timpului, printre acestea numărându-se și informații referitoare la medicamentele care nu trebuie să fie consumate, înainte de a urca la volan. Mai multe informații se regăsesc la acest link.
De data aceasta, medicul a abordat un alt subiect la fel de important, și anume care este temperatura ideală pe care ar trebui să o avem în locuință, pentru a avea un somn odihnitor. Este important ca somnul să fie neîntrerupt și liniștitor, pentru a avea o stare de bine a doua zi. Însă, unul dintre factorii care contribuie la această stare de bine reprezintă temperatura din dormitor. Pe câte grade se va seta centrala termică sau ce ar trebui făcut în acest sens? Medicul a venit cu o serie de recomandări.
Ce temperatură să ai în dormitor pentru a avea un somn odihnitor
De exemplu, medicul a menționat că o temperatură între 24 și 25 de grade Celsius nu ar fi ideală în dormitor, pe timpul nopții. O temperatură mai mare poate să usuce aerul din încăpere. Acest aspect poate să declanșeze anumite boli.
„Dacă ai pornit căldura pe timpul nopții, iată la ce boli te expui dacă o lași pornită toată noaptea. Trebuie să vezi de ce este una din cauzele pentru care tot mai mulți se îmbolnăvesc. Încălzirea constantă a aerului din încăperi până la 24-25 de grade, în special pe timpul nopții, poate să usuce excesiv aerul din cameră”, a explicat dr. Răzvan Vintilescu.
Temperatura ideală în dormitor ar trebui să se situeze între 18 și 20 de grade Celsius. În condițiile în care sunt între 24 și 25 de grade, corpul nu va mai trece prin procesul de răcire ușoară din timpul nopții, spune medicul.
„Un aer uscat afectează mucoasele din nas, din gât, care devin mai fragile și mai puțin eficiente în a proteja organismul de virusuri și bacterii. În plus, un mediu uscat favorizează apariția tusei și irită căile respiratorii, făcându-te mai vulnerabil la răceli și la infecții respiratorii. Temperatura ideală pentru un somn odihnitor este în jur de 18-20 de grade. Dacă dormi într-o cameră cu 24-25 de grade, corpul nu mai trece prin procesul de răcire ușoară pe care îl faci în timpul nopții pentru a te ajuta să te odihnești bine”, a mai precizat doctorul, într-un videoclip pe TikTok.
V-ar putea interesa și:
Sursă foto: colaj Envato / Tik Tok