Ați luat vreodată în considerare ce tip de făină ar trebui să utilizați pentru a face un aluat perfect de cozonac? Există mai multe tipuri de făină pe piață, însă nu toate ar trebui utilizate pentru dospire, susțin specialiștii. Iată mai jos detaliile.
Printre cele mai întâlnite tipuri de făină se numără:
Însă, care dintre aceste tipuri de făină ar putea fi utilizată la aluatul cozonacului? Atunci când este aleasă făina pentru acest produs, trebuie să fie luate în considerare ingredientele care se regăsesc pe etichetă. De pildă, pentru aluatul cozonacului s-ar recomanda o făină cu un conținut ridicat de proteine (de 12-14%), pentru a avea suficient gluten.
Pentru produsele de patiserie, pâine, cozonaci se folosește, de obicei, făina tip 000. Are o textură fină, delicată, care contribuie la pregătirea unui aluat pufos, moale. Făina tip 000 este recomandată pentru preparatele dulci, precum cozonac, prăjituri, chec.
De asemenea, există și companii care oferă pe piață făină special pregătită pentru astfel de produse de panificație, cozonaci, prăjituri. Acest tip de făină poate fi reomandat rețetelor complexe. Însă, oricine achiziționează făină pentru cozonac trebuie să aibă atenție asupra etichetei, scrie Playtech.
Pentru ca aluatul de cozonac să iasă perfect, trebuie să fie atenție asupra proporțiilor și a ingredientelor utilizate. De altfel, aluatul trebuie să fie dospit corespunzător și să stea suficient la cuptor. Vezi AICI o rețetă de cozonac, pas cu pas, ce conține făina 000, pentru masa de Crăciun.
Ingredientul care face maioneza să NU se taie. Costă câțiva lei și te salvează în bucătărie
Cum se depozitează OUĂLE în frigider pentru a le menține proaspete. Ce recomandă experții
Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ