Prima pagină » Actualitate » Ce trebuie să facă o badantă pentru 4 euro/ORĂ în Italia. Anunțul de angajare care a revoltat românii din diaspora

Ce trebuie să facă o badantă pentru 4 euro/ORĂ în Italia. Anunțul de angajare care a revoltat românii din diaspora

Ce trebuie să facă o badantă pentru 4 euro/ORĂ în Italia. Anunțul de angajare care a revoltat românii din diaspora

Este incredibil ce trebuie să facă o badantă pentru 4 euro/oră în Italia. Anunțul de angajare i-a revoltat pe românii din diaspora.

Ce trebuie să facă o badantă pentru 4 euro/oră în Italia

Un anunț de angajare a revoltat mediul online, după ce pentru o îngrijitoare s-au oferit 4 euro pe oră.

În anunțul din Italia se preciza că persoana asistată are grave probleme de sănătate și nu se poate îngriji, sub nicio formă, singură.

Potrivit Știri Diaspora, în anunț se caută o badantă, pentru șase zile pe săptămână, cu un total de 29 de ore de muncă pe săptămână.

Doritorul caută de fapt un sclav, nu un angajat: „500 de euro pe lună…”

Cel care a pus anunțul oferă detalii despre persoana asistată, una în vârstă și cu grave probleme de sănătate. „Este o mare responsabilitate, pentru că nu este autonom”, scrie doritorul.

Pe lângă îngrijirea acestei persoane cu dizabilități, badanta ar trebui să mai și facă menajul în casă, să pregătească masa și chiar să administreze terapiile. Totul, pentru 500 de euro/lună, adică puțin peste 4 euro/oră!

„Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro/oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate?

Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată”, a scris o femeie îndignată, potrivit publicației TuttoNotizie.

Tot mai puțini români sunt tentați să lucreze peste hotare

Italia, una din țările în care mergeau cei mai mulți conaționali la muncă, are nevoie acum de 68.000 de muncitori domestici.

Pentru a acoperi deficitul, Italia oferă permise și celor din afara UE. Mulți dintre români au strâns bani și au revenit în România, unde nu sunt tratați ca sclavii.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și