Care sunt ingredientele pe care trebuie să le adaugi în aluat ca să obții un chec pufos. Astfel, se va păstra proaspăt pentru mai mult timp.
Care sunt trucurile gospodinelor iscusite pentru cel mai pufos și gustos chec, care amintește de copilărie. DE altfel, checul pufos este desertul de suflet al românilor, care se prepară simplu, dar amintește de vremea copilăriei. Cu textura fină și gustul bun, checul este asociat cu momente de familie și reuniuni. El poate fi savurat, alături de cei dragi, la o ceașcă de ceai sau de cafea. Prăjitura este ușor de preparat, dar și un simbol al tradiției și al confortului. Totuși, nu oricine știe să o prepare.
Succesul rețetei este dat de două ingredient esențiale. Mai precis, dacă nu vrei să fii dezamăgit atunci când îl scoți din cuptor, este imperios necesar să fii atent la cantitățile de lapte și de ulei folosite.
Astfel, uleiul contribuie la obținerea unui chec mai pufos și mai umed, în vreme ce laptele adaugă finețe și o consistență mai moale a aluatului. Dar dacă pui prea mult ulei, checul poate devein prea uleios sau gras, iar dacă pui prea mult lapte, el poate să iasă prea moale și să nu se lege bine.
Dacă nu știi cum să faci un chec delicious, rețeta este una cu care nu ai cum să dai greș. Ai nevoie de 4 ouă, un praf de sare, 200 grame de zahăr, 150 grame de făină, 30 ml de ulei, 30 ml de lapte, o linguriță de praf de copt, o lingură de cacao, precum și o jumătate de plic de zahăr vanilat. Din aceste ingredient vor rezulta două checuri mari, pufoase și delicioase. Ca și mod de preparare, se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și vanilie, până capătă consistență.
Apoi, se adaugă zahărul în două tranșe, continuând să se mixeze. Rezultatul trebuie să fie o bezea fermă și lucioasă, care nu se scurge din castron. Apoi, gălbenușurile se bat împreună cu uleiul, după care se încorporează și laptele. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, după care se adaugă laptele. Amestecul de gălbenușuri se toarnă peste bezea și se încorporează ușor cu o spatulă. Apoi, se adaugă treptat făina amestecată cu praf de copt.
Compoziția se împarte în cele două forme tapetate cu hârtie de copt, lăsând puțină în bol. Cele două linguri de cacao și ness-ul se amestecă cu apă până se obține o compoziție cremoasă. Se pune aluatul cu cacao deasupra celui alb, iar apoi se amestecă delicat cu o scobitoare, pentru a crea efectul marmorat. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, iar checurile se coc vreme de 40-45 de minute. Se recomandă efectuarea testului cu scobitoarea, pentru a verifica dacă sunt coapte.
CITEȘTE ȘI: