Prima pagină » Actualitate » Cea mai bună friptură de MIEL, de Paște. Ce trebuie să faci, de fapt, cu carnea, înainte de a o pune în cuptor

Cea mai bună friptură de MIEL, de Paște. Ce trebuie să faci, de fapt, cu carnea, înainte de a o pune în cuptor

Cea mai bună friptură de MIEL, de Paște. Ce trebuie să faci, de fapt, cu carnea, înainte de a o pune în cuptor
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Care este secretul celei mai bune fripturi de miel pentru Paște. Ce trebuie să faci, de fapt, cu carnea, înainte de a o introduce în cuptor. La acest secret apelează bucătarii cu experiență.

Carnea de miel este „vedeta” mesei de Paște. Gospodinele pregătesc mereu friptură de miel. Și chiar dacă există o sumedenie de rețete, secretul constă, de fapt, în tehnica de preparare și din ingredientele folosite.

Dacă vrei să prepari cea mai bună friptură de miel, ai nevoie de un miel de 10-14 kg, pe care să îl tranșezi longiturdinal. Între bucățile de carne se vor pune usturoi verde și se va ține la bait vreme de 3-4 zile.

Baițul pentru carnea de miel se prepară din: ulei de măsline, vin roșu, precum și mirodenii, ca: piper negru, boia dulce și iute, mentă, sare, ienibahar, 4-5 ardei iuți și câteva căpățâni de usturoi.

Carnea de miel trebuie scoasă apoi din bait înainte de Înviere. Carnea se pune la cuptor, la foc mic. Pentru a avea gust bun, se recomandă să prepari un bait din aceleași ingrediente, iar baițul să acopere carnea.

Carnea de miel se ține în cuptor până când este gătită, iar pe parcurs, se stropește cu zeamă din tavă. Astfel, carnea de miel nu se va usca, ci va fi fragedă la interior și va avea un gust foarte bun.

Beneficiile consumului de carne de miel

Carnea de miel este o sursă importantă de proteine de calitate. Ele sunt esențiale pentru refacerea musculară și ajută la susținerea sistemului imunitar. În plus, carnea de miel este bogată în fier, fapt care previne anemia.

Astfel, carnea de miel conține vitamina B12, zinc și fosfor, elemente care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. Ea este mai ușor de digerat decât alte tipuri de carne, dar contează foarte mult modul de preparare.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
Un fost judecător al CCR explică de ce „nu e posibil” referendumul în Justiție anunțat de Nicușor Dan
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ultimul mesaj postat de Mălina e tulburător: 'Dă-mi, Doamne, timp. Mai dă-mi un anotimp'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Caietele secrete ale unui mare om de știință au fost dezvăluite
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Care este orașul european „campion la mâncare”?