Prima pagină » Actualitate » Care este cea mai cerută meserie, în această perioadă. Angajatorii nu solicită diplomă de BAC, iar salariul poate ajunge și la 3.000 de euro: „Nevoia este foarte mare”

Care este cea mai cerută meserie, în această perioadă. Angajatorii nu solicită diplomă de BAC, iar salariul poate ajunge și la 3.000 de euro: „Nevoia este foarte mare”

Care este cea mai cerută meserie, în această perioadă. Angajatorii nu solicită diplomă de BAC, iar salariul poate ajunge și la 3.000 de euro: „Nevoia este foarte mare”

În această perioadă grea pentru aviaţie, se caută însoţitori de bord, după ce companiile aeriene au concediat o mare parte din personal în ultimii doi ani. Mai mult, doritorii nici măcar nu au nevoie de diplomă de bacalaureat. Trebuie doar să aibă vârsta de 18 ani și 12 clase absolvite, dar și o sumă importantă de bani, pentru cursurile de pregătire.

Cursurile şcolilor de însoţitori de bord durează între trei şi şapte săptămâni şi costă, în medie, între 1.500 şi 2.600 de euro. După curs, elevii au de dat un examen, iar dacă îl trec pot începe să îşi caute un loc de muncă la diverse companii aeriene.

Meseria de însoțitor de bord nu necesită studii speciale, însă pentru a o practica este necesar să obțineți atestatul EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) pentru însoțitori de bord.

Acest atestat este eliberat în România de către Autoritatea Aeronautică Civilă și este recunoscut la nivel internațional, dar pentru a-l primi este necesar să studiați și să treceți examenul de certificare, scriu cei de la boardingpass.ro.

„Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, precizează Iulia Iovu, care este trainer în acest domeniu.

Salariile ajung și până la 3.000 de euro

În România, veniturile variază în funcţie de compania aeriană, de la câteva sute de euro la peste 1.500, la care se mai adaugă orele de zbor şi diurna.

Cei mai bine plătiţi însoţitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, acolo unde salariile ajung chiar şi la 3.000 de euro.

„Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligaţii, familii, responsabilităţi se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, spune un trainer, citat de observatornews.ro.

 

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și