CEAIUL care trebuie consumat înainte să vină iarna. Are multiple beneficii, iar egiptenii îl foloseau des

Publicat: 01 11. 2024, 11:17
Ceaiul acre te ajuta inainte de venirea iernii. sursa foto: Envato

Iarna se apropie, așa că organismal are nevoie de întăriri. Specialiștii susțin că ceaiurile sunt o alegere excelentă pentru a susține sănătatea în sezonul rece.

Un ceai cu o istorie impresionantă, folosit încă din vremea Egiptului Antic, este ceaiul de salvie. El este renumit pentru proprietățile vindecătoare. Planta miraculoasă a fost nelipsită din dieta egiptenilor antici și este cunoscută pentru efectele benefice asupra organsimului.

Salvia (Salvia officinalis) are multiple beneficii pentru sănătate și este foarte eficientă pentru întărirea sistemului imunitar. Ceaiul de salvie este o sursă importantă de vitamine și minerale. EL este recunoscut și pentru proprietățile inflamatorii și antiseptice. Conținutul său este bogat în vitamina K, fier, calciu, mangan și acizi grași omega-3, fiind ideal pentru a combate infecțiile și a susține sănătatea general a organismului în sezonul rece.

De precizat este că egiptenii foloseau salvia pentru a trata diverse boli și pentru a preveni infecțiile, iar în zilele noastre, studiile modern continuă să confirme proprietățile vindecătoare. De asemenea, se crede că salvia are și un impact pozitiv asupra memoriei și funcției cognitive, fiind cunoscută ca „planta longevității”.

Beneficiile ceaiului de salvie

Salvia are numeroase proprietăți vindecătoare, făcând-o alegere excelentă înainte de venirea iernii.

Salvia întărește sistemul imunitar, fiind bogată în vitaminele A, B, C și E, și contribuind la protejarea organismului împotriva răcelilor și infecțiilor.

Salvia are proprietățu antiinflamatorii și antiseptice. Ceaiul ajută la ameliorarea durerilor în gât, a tusei și a inflamațiilor provocate de infecțiile respiratorii.

Salvia este o sursă de nutrienți esențiali, furnizând fibre, fier și magneziu, necesare pentru menținerea sănătății oaselor și a mușchilor.

Salvia este anticancerigenă. Studiile arată că extractul de salvie poate să aibă efecte benefice în prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon sau de piele.

Salvia poate fi găsită tot timpul anului, cu precădere la finalul primăverii și vara. Ceaiul de salvie poate fi consumat în orice anotimp, mai ales odată cu venirea iernii, când organismal are nevoie de un ajutor suplimentar.

CITEȘTE ȘI: