Procurorii continuă ancheta de la Piatra Neamț, în cazul incendiului de la ATI, cu noi acte de urmărire penală! Potrivit surselor GÂNDUL.RO, joi și vineri vor avea loc mai multe audieri la IPJ Neamț, respectiv la Secția de Investigare a Criminalității Economice! Cel mai probabil, audiați vor fi cei de la firma care a executat lucrările pentru instalația de oxigen!
Joi și vineri vor avea loc audieri la IPJ Neamț, respectiv la secția care se ocupă de Criminalitatea Economică!
După cu l-au audiat zilele trecute pe inginerul de proiect de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, care ar fi lăsat de înțeles că lucrările pentru instalația de oxigen nu ar fi avut un aviz, procurorii vor face acum „audieri încrucișate”, iar cei interogați vor fi, cel mai probabil, cei de la firma care s-a ocupat de instalația de oxigen.
Potrivit surselor GÂNDUL.RO, este vorba de o firmă care ar fi fost subcontractată de o altă societate – respectiv cea care s-a ocupat de instalația electrică a spitalului!
Sursele GÂNDUL.RO mai spun că marți s-au ridicat înscrisuri din Spital, acte ce țin de lucrările efectuate aici, pentru a le compara încrucișat, asta dupa audierile de vineri, care par să fi scos la lumină o lipsă a avizelor pentru lucrările de modernizare a rețelei electrice!
Bombă la audierile în cazul incendiului devastator de la Spitalul din Piatra Neamț! Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului ar fi lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATI ar fi „subcontractat” lucrarea către o altă firmă, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.
„Se pare că din declarațiile celor prezenți azi (vineri, 12 februarie) la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat, „nu-și aduce aminte” să fi avizat un asemenea proiect în 2011”, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.
Practic, lucrările ar fi fost făcute în spitalul Piatra Neamț, fără autorizații!
Sâmbătă, 14 noiembrie, 18.30. Un incendiu puternic izbucnește la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, iar flăcările se extind cu rapiditate. 12 pacienți infectați cu COVID-19 și-au pierdut viața în acest incendiu, alte persoane fiind rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, cel care a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi, pe data de 15 noiembrie fiind transferat la un spital din Belgia.
Surse judiciare au transmis ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că dosarul a fost preluat de Parchetul General, iar cel care va coordona ancheta va fi procurorul Marius Iacob. Alături de el se va afla și criminalistul Mihai Ilie – procuror de caz în dosarul ”Colectiv”.
Anchetatorii bănuiesc că nenorocirea s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilt deocamdată dacă este vorba despre un scurtcircuit apărut la priză ca urmare a suprasolicitării instalației electrice sau a fost un scurtcircuit apărut în interiorul unui injectomat. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.
Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.