Prima pagină » Actualitate » Cel mai „de groază” moment pentru candidați la interviul de angajare

Cel mai „de groază” moment pentru candidați la interviul de angajare

Cel mai „de groază” moment pentru candidați la interviul de angajare

Aproape 30% dintre respondenții unui sondaj BestJobs au declarat că cel mai „de groază” moment a fost atunci când au mers la interviul de angajare într-o stare „nepotrivită” (oboseală, tristețe sau chiar ebrietate).

În schimb, pentru 21% a fost înspăimântător interviul în care recrutorul a fost nepoliticos.

Mai mult, 13% au întârziat, iar aproape 6% au „înghețat” după ce au asistat la o scenă în care un angajat al firmei respective a suferit o cădere psihică.

În sondajul BestJobs sunt analizate „scheletele” pe care candidații români le ascund la interviurile de angajare: 4 din 10 angajați vor jobul respectiv doar pentru bani, iar alți 20% nu invocă numele fostului angajator pentru a nu-și da în vileag sentimentele.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre candidați au declarat că nu sunt în totalitate sincer la interviu, conform unui sondaj BestJobs realizat cu ocazia Halloween-ului.

40% dintre angajați nu ar vrea ca viitorul șef să știe că ar accepta jobul doar pentru bani, iar alți 25% nu vor ca acesta să afle de problemele din viața personală, care ar putea avea un impact asupra activității lor.

Relații „bizare” cu foștii șefi și colegi

Aceste relații sunt uneori catalogate drept „bizare” și nu doar de Halloween… 2 din 10 candidați nu vor ca viitorul angajator să știe despre situațiile în care fostul șef „le-a făcut sângele să fiarbă”.

„Scheletul din dulap”

34% dintre respondenți au declarat că sunt sincer doar atât cât este nevoie pentru a primi jobul respectiv, iar peste 15% ar minți pentru a obține postul.

40% au recunoscut în cadrul unui interviu pentru job că nu s-au documentat despre poziția respectivă și nici despre companie, în timp ce aproape 22% au criticat angajatorul anterior pentru că le-a făcut zile fripte, iar peste 15% au vorbit despre lucruri personale.

Candidații încă simt că se aruncă în neant când aplică la un job care nu afișează concret salariul și tem că salariul nu va fi cel așteptat (37%), că sunt apreciați angajații care stau peste program (22%) și că orice sarcină are un deadline foarte strâns (11%).

Halloween zilnic la locul de muncă

În privința planurilor de Halloweeen, 35% au spus că vor sta cu familia și cei dragi, iar 35% nu vor face nimic ieșit din comun, deoarece la muncă este „zilnic Halloween”.

Totodată, dacă s-ar organiza o petrecere de Halloween la birou, 14% s-ar costuma într-un personaj bun, iar 10% în unul rău.

Sondajul a fost efectuat în luna octombrie, pe un eșantion de 1.386 de utilizatori de internet din România.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și