Prima pagină » Actualitate » Cel mai lung BRÂU românesc, la care au lucrat peste 1.000 de români, gată să intre în Cartea Recordurilor. Va fi jurizat la Nürnberg pe 23 iunie

Cel mai lung BRÂU românesc, la care au lucrat peste 1.000 de români, gată să intre în Cartea Recordurilor. Va fi jurizat la Nürnberg pe 23 iunie

Cel mai lung BRÂU românesc, la care au lucrat peste 1.000 de români, gată să intre în Cartea Recordurilor. Va fi jurizat la Nürnberg pe 23 iunie
Sursa foto: Facebook

Cel mai lung brâu românesc din lume, candidat pentru includerea în Cartea Recordurilor, va fi prezentat pe 23 iunie în centrul orașului Nürnberg, a declarat Ionela van Rees-Zota, coordonatoarea Asociației „Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg.

„Numărătoarea inversă a început deja. Pe 23 iunie 2024, la ora 14:00, ne vom aduna în centrul orașului Nürnberg, la Jakobsplatz, pentru a scrie istorie. Dorim să arătăm lumii întregi ce înseamnă tradiția românească și unitatea.

În acea zi, va fi prezentă și o echipă de la Cartea Recordurilor pentru a măsura brâul românesc. Am invitat membrii comunității românești să participe la eveniment purtând o ie, deoarece este o ocazie deosebită de a demonstra unitatea românilor din diaspora și din România.

Peste 1.000 de români din întreaga lume au contribuit deja la acest proiect, cusând sau țesând brâie tradiționale, fiecare fiind o mostră autentică a bogăției artistice românești,” a spus Ionela van Rees-Zota.

Inițiativa de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung brâu românesc aparține Danielei Lostun și Galinei Condrea de la Centrul Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg.

Proiectul a fost lansat pe 24 februarie 2024, de Dragobete, și va continua până pe 10 iunie 2024, când toate brâurile confecționate vor fi trimise la Nürnberg.

„Avem o firmă care ne ajută gratuit cu transportul brâurilor. Nu am stabilit o lungime maximă pentru brâu, dar ne-ar plăcea să fie de câțiva kilometri.

Fiecare contribuție trebuie să aibă o lățime de 7-8 centimetri și o lungime minimă de 1,5 metri. Brâul trebuie lucrat manual.

Doritorii mai pot contribui până pe 10 iunie, înscriindu-se la numărul 00491603373128,” a precizat Ionela van Rees-Zota, potrivit Agerpres.

Logo-ul proiectului pentru Cartea Recordurilor a fost realizat de Willem-Alexander van Rees, fiul cel mare al Ionelei van Rees-Zota.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și