Există 10 greșeli care pot strica gustul unui piure de cartofi pregătit acasă. Pentru ca rețeta să fie gustoasă și să bucure papilele gustative, este important ca aceasta să fie pregătită cu atenție. Câtă sare necesită piureul? Ce soi de cartofi sunt potriviți? Iată detaliile mai jos, în articol.
V-ați întrebat vreodată care ar putea fi greșelile ce ar putea să strice gustul unui preparat? De exemplu, în cazul unui piure de cartofi, trebuie să cunoști cantitatea corespunzătoare de sare care ar trebui adăugată în compoziție, dar și modul în care se prepară garnitura. De asemenea, un alt aspect la fel de important este soiul cartofului. Și acesta poate să modifice gustul piureului care este preparat acasă.
Există 10 greșeli care ar putea afecta gustul unui piure de cartofi. Primul pe listă face referire la folosirea unui soi nepotrivit de cartofi. Pentru un piure delicios, bucătarii recomandă un soi de cartofi care se sfărâmă mai ușor. De asemenea, contează și modul în care va fi tăiat cartoful pentru piure. Atunci când se fierbe apa pentru piure, în apă se adaugă sare, iar cartofii trebui să fie tăiați în bucăți egale. În acest mod, leguma va fierbe uniform. Desigur, unii dintre bucătari recomandă să se adauge cartofii întregi în apă și să îi lași la fiert. Apoi, îi scoți pe o farfurie, îi decojești și îi transformi în piure.
O altă greșeală care poate afecta gustul preparatului reprezintă fierberea peste măsură a cartofilor. Trebuie să fie moi, însă fără să devină făinoși. De asemenea, ar fi ideal ca aceștia să nu fie pasați de un mixer, deoarece compoziția lor ar putea să se îngroașe prea mult din cauza amidonului. În plus, nu trebuie amestecați excesiv. Poate fi utilizat un zdrobitor pentru cartofi.
De asemenea, cartofii nu trebuie să fie amestecați prea mult și repede și nici să adăugăm prea mult lichid în compoziție, pentru a nu deveni apoasă. Totuși, trebuie utilizat suficient unt sau chiar smântână rece, atunci când piureul de cartofi este amesteat. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, nicidecum reci. Pentru ca piureul de cartofi să fie delicios și cremos, un chef francez a recomandat, de exemplu, să se adauge mult unt în compoziție. De exemplu, la o cantitate de 450 de grame de cartofi se adaugă 225 de grame de unt, arată EVZ.
O altă greșeală care poate strica gustul piureului este legată de cantitatea prea mică de sare. În cele din urmă, reîncălzirea piureului ar trebui efectuată cu grijă. De exemplu, bucătarii recomandă ca preparatul să fie pus la bain marie cu puțină smântână încălzită sau unt.
Rețetă de cornulețe cu gem și nuci de post. Ce să pui în aluat pentru o aromă deosebită
Sursă foto: Shutterstock