Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care sunt cele două alimente banale care nu ar favoriza, sub nicio formă, activitatea cerebrală. Acestea se găsesc atât în piețe, în micile alimentare sau în lanțurile comerciale. Iată despre ce este vorba!
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat, în cadrul unei emisiuni, care sunt cele două alimente banale care nu ar favoriza activitatea cerebrală. Este vorba despre două alimente des achiziționate de cetățenii români din piețe, alimentare și lanțurile comerciale. Aceste două produse, în condițiile în care sunt consumate în exces, ar putea să provoace oboseală în organism și să „moleșească activitatea cerebrală”, așa cum precizează medicul neurochirurg. Cele două alimente despre care vorbește medicul neurochirurg sunt pâinea și cartofii.
Potrivit medicului neurochirurg, în cantitate mică, pâinea este bună. Însă, consumul de pâine poate să „moleșească activitatea cerebrală”. De asemenea, nici consumul de cartofi nu ar aduce un plus organismului, deoarece nu este favorizată activitatea cerebrală. Medicul a explicat că nu mai consumă cartofi prăjiți de un deceniu.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a precizat medicul la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „iThink”.
Tot în cadrul aceleiași emisiuni, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat că nu ar trebui să se consume frecvent mici.
„Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros. Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor, însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă”, a explicat medicul neurochirurg.
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ