Cafeaua ar putea căpăta o altă aromă, dacă adaugi anumite condimente. Experții susțin că există câteva ingrediente care, adăugate în această băutură, îi pot transforma total gustul. De altfel, condimentul va oferi anumite beneficii organismului, iar informațiile se regăsesc mai jos, în articol.
Un neurolog a vorbit deschis despre beneficiile pe care le oferă organismului anumite condimente care sunt adăugate în cafea. Se cunoaște, deja, faptul că această băutură este consumată de mulți români, încă de la primele ore ale dimineții, pentru a începe ziua cu o doză de energie. Însă, anumite condimente pot întări aroma cafelei și chiar pot oferi organismului uman anumite beneficii. Este vorba despre câteva condimente care ar putea ajuta la reducerea îmbătrânirii și stimularea creierului.
Medicul neurolog recomandă ca fiecare persoană să se îngrijească de propria sănătate. Desigur, a vorbit deschis despre modul în care ar putea să se întârzie îmbătrânirea creierului și să se stopeze deteriorarea cognitivă. Acest aspect ar putea fi îndeplinit, de exemplu, prin schimbarea dietei.
Cele cinci condimente care pot transforma total gustul unei cafele sunt: nucșoara, piperul negru, ghimbirul, scorțișoara și turmericul. Astfel de condimente oferă o aromă deosebită băuturii și, de altfel, aduce beneficii organismului. Aceste ingrediente pot reprezenta o sursă de antioxidanți puternici, care pot proteja structurile neuronale. De asemenea, cafeaua consumată cu unul dintre condimentele menționate anterior poate ajuta la diminuarea îmbătrânirii creierului.
De exemplu, turmericul ar putea ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului. Pe de altă parte, nucșoara poate îmbunătăți memoria, iar piperul negru, combinat cu turmericul, îmbunătățește digestia, potrivit ziarulromanesc.at.
Sursă foto: Envato