Cele 7 alimente care nu trebuie ținute în frigider. Din dorința de a păstra cât mai bine și pentru o perioadă cât mai îndelungată alimentele, mulți dintre noi facem greșeala să le băgăm pe toate la frigider. Știai, însă, cp nu toate alimentele se depozitează la temperatură scăzută?
Pepenii întregi. Aceștia nu trebuie ținuți niciodată în frigider pentru că își pierd din antioxidanți. Nu același lucru se întâmplă cu pepenii tăiați felii.
Nucile. Temperaturile medii pot conserva foarte bine uleiurile care există în nuci. Dacă le vei ține în frigider, gustul nucilor se schimbă și își pierd savoarea, dar le poți depozita cu încredere în cămară. Trebuie să fiți atenți ca nucile să fie puse într-un recipient care este închis etanș. În cămară, temperatura nu este nici prea mică, dar nici prea ridicată, ceea ce face ca nucile să-și păstreze proprietățile pentru cel puțin șase luni.
Mierea. Deși nu putem vorbi de pierderea proprietăților, păstrarea în frigider a mierii duce la cristalizarea și solidificarea sa. Poți consuma mierea în stare solidă dacă o adaugi în băuturi fierbinți sau dacă vrei să o folosești pentru altceva, trebui să pui recipientul în care se află mierea într-o oală cu apă caldă și să o lași acoperită pentru minim 15 – 20 minute.
Cartofii nu trebuie ținuți la frigider, pentru că se vor strica mult mai repede. Aceștia se păstrează în pungi de hârtie într-un loc bine aerisit. Și tot în hârtie trebuie să fie ținută și ceapa sau în saci din plasă de rafie.
Uleiul de măsline. Este afectat de frigul excesiv care îl face vâscos, dens și tulbure. Pentru a evita deteriorarea sa, este bine să pui uleiul de măsline în cămară sau pe blatul din bucătărie.
Printre alimentele care se strică cel mai repede la frigider se numără roșiile. Acestea pot fi păstrate într-un loc unde să nu fie văzute de soare.
Nici cafea nu trebuie să stea în frigider pentru că își pierde aroma.