Există 7 alimente pe care specialiștii nu le recomandă către consum, la micul dejun, pe stomacul gol. Potrivit acestora, ar putea produce mai mult acid în stomac, aspect care poate genera reflux, arsuri, balonare sau greață.
Există câteva alimente care nu ar trebui consumate dimineața, la micul dejun, pe stomacul gol, potrivit specialiștilor. De pildă, dr. Robynne Chutkan de la Georgetown University Hospital din Washington, DC, a precizat că stomacul poate să producă mai mult acid, dacă se consumă cafeină, înainte de servirea mesei. Acest aspect poate genera un reflux gastroesofagian, stări de greanță, arsuri la stomac sau balonare.
Despre problemele care pot apărea în urma consumului acestor alimente au vorbit și nutriționistul Johanna Salazar și dr. Tracey Brigman, dietician și asociat clinic la Universitatea din Georgia, Departamentul de Științe Nutriționale, pentru Dailymail.co.uk. Înainte de consumul acestor 7 alimente, se recomandă ca micul dejun să fie bogat în carbohidrați. Dr. Brigman susține că, în acest mod, se va absorbi excesul de acid.
„Alimentele bogate în grăsimi durează mai mult să se digere, ceea ce duce la o producție mai mare de acid, ceea ce poate fi o problemă pentru cei cu un tract gastrointestinal sensibil”, a precizat dr. Tracey Brigman.
Cele șapte alimente sunt:
„Majoritatea alimentelor picante conțin o substanță chimică numită capsaicină, care se leagă de receptori din tractul tău gastrointestinal. Acest lucru face ca organismul să creadă că a intrat ceva dăunător în tractul digestiv, ceea ce duce la creșterea producției de mucus și accelerarea digestiei pentru a elimina substanța. Aceasta poate declanșa mișcări digestive excesive, disconfort abdominal, diaree”, a explicat gastroenterologul din New York, Dr. Michael Schopis.
Vezi și Ce aliment este recomandat zilnic la micul dejun. Are PROPRIETĂȚI miraculoase
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)