Prima pagină » Actualitate » Cele 7 alimente pe care să NU le consumi la micul dejun, pe stomacul gol. Ce spun specialiștii

Cele 7 alimente pe care să NU le consumi la micul dejun, pe stomacul gol. Ce spun specialiștii

Cele 7 alimente pe care să NU le consumi la micul dejun, pe stomacul gol. Ce spun specialiștii

Există 7 alimente pe care specialiștii nu le recomandă către consum, la micul dejun, pe stomacul gol. Potrivit acestora, ar putea produce mai mult acid în stomac, aspect care poate genera reflux, arsuri, balonare sau greață.

Există câteva alimente care nu ar trebui consumate dimineața, la micul dejun, pe stomacul gol, potrivit specialiștilor. De pildă, dr. Robynne Chutkan de la Georgetown University Hospital din Washington, DC, a precizat că stomacul poate să producă mai mult acid, dacă se consumă cafeină, înainte de servirea mesei. Acest aspect poate genera un reflux gastroesofagian, stări de greanță, arsuri la stomac sau balonare.

Cele 7 alimente pe care să nu le consumi la micul dejun, potrivit specialiștilor

Despre problemele care pot apărea în urma consumului acestor alimente au vorbit și nutriționistul Johanna Salazar și dr. Tracey Brigman, dietician și asociat clinic la Universitatea din Georgia, Departamentul de Științe Nutriționale, pentru Dailymail.co.uk. Înainte de consumul acestor 7 alimente, se recomandă ca micul dejun să fie bogat în carbohidrați. Dr. Brigman susține că, în acest mod, se va absorbi excesul de acid.

„Alimentele bogate în grăsimi durează mai mult să se digere, ceea ce duce la o producție mai mare de acid, ceea ce poate fi o problemă pentru cei cu un tract gastrointestinal sensibil”, a precizat dr. Tracey Brigman.

Cele șapte alimente sunt:

  • Cafeaua;
  • Ceaiul care conține cafeină (ceaiul negru, de exemplu);
  • Apa minerală;
  • Sucurile carbogazoase;
  • Iaurturile;
  • Mâncarea picantă;
  • Citrice.

„Majoritatea alimentelor picante conțin o substanță chimică numită capsaicină, care se leagă de receptori din tractul tău gastrointestinal. Acest lucru face ca organismul să creadă că a intrat ceva dăunător în tractul digestiv, ceea ce duce la creșterea producției de mucus și accelerarea digestiei pentru a elimina substanța. Aceasta poate declanșa mișcări digestive excesive, disconfort abdominal, diaree”, a explicat gastroenterologul din New York, Dr. Michael Schopis.

Vezi și Ce aliment este recomandat zilnic la micul dejun. Are PROPRIETĂȚI miraculoase

Vezi și GUSTAREA „copilăriei” pe care ar fi mai bine să o eviți la micul dejun. Poate duce la oboseală accentuată și o senzație de lipsă de energie

Vezi și Mihaela Bilic recomandă cel mai bun SALAM din România. La cât timp trebuie consumat pentru a nu dăuna siluetei

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și