Suntem deja în plină primăvară și, odată cu ea, începem să ne gândim la fructele și legumele proaspete caracteristice acestui anotimp.
Luna aprilie vine cu pași repezi, și cum specialiștii ne recomandă o dietă bogată în fructe și legume, vă oferim câteva sugestii despre ce astfel de alimente să consumați în aprilie.
Căpșunile sunt considerate afrodisiace, nu numai datorită formei și culorii lor, ci și pentru că favorizează circulația sângelui, ducând astfel la creșterea libidoului. Aceste fructe sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, dat fiind conținutul mare de vitamina C.
Lămâile sunt disponibile din toamnă până în vară. Mai ales în această perioadă, însă, unele dintre ele pot avea mici pete maronii pe coajă, dar nu trebuie să le evitați. Lămâile sunt foarte bogate în vitamina C și acid citric și au proprietăți antioxidante remarcabile.
Papaya este un fruct tropical, originar din Mexic și cultivat în diferite regiuni ale lumii. Are un conținut mare de apă, în jur de 90%. Datorităa acestui procent ridicat de apă, papaya este un diuretic excelent.
În luna aprilie încep să apară dovleceii și, cu toate că vara este anotimpul lor, consumul de dovlecei este recomandat oricând. Florile plantei sunt și ele comestibile, având o aromă foarte delicată.
Ananasul este un aliment bogat în carbohidrați. Într-o sută de grame de ananas găsim 13 grame de carbohidrați, dintre care aproximativ zece grame sunt zaharuri. Foarte bogat în vitaminele din grupa B, ananasul este și o sursă foarte bună de vitamina C, dar și de calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, mangan, sodiu și zinc.
Bananele continuă să se coacă după ce au fost culese, iar printre nutrienții găsiți în ele aminim potasiul, vitamina B6, vitamina C și acidul folic (vitamina B9). De asemenea, bananele sunt foarte bogate în fibre.
Spanacul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K și vitamine din grupele B (B6, B2 si B1) și acid folic (vitamina B9). De asemenea, spanacul este bogat în potasiu, care favorizează scăderea tensiunii, dar și în magneziu.
Sparanghelul conține vitaminele A, C și E, vitamine din grupa B (B1, B2, B6, B9), vitamina K, dar și în minerale precum fier, calciu, fosfor, sodiu și antioxidanți precum betacaroten, tocoferol și seleniu.
Morcovul poate fi găsit tot anul și este recomandat să fie consumat tot anul. Pe lângă conținutul de vitamina A și de fibre, morcovii sunt o sursă excelentă de potasiu și fosfor.