Iată care sunt cele mai bune ouă vândute în supermarketurile din România. Dr. nutritionist Mihaela Bilic le recomandă și ea, dar care este motivul.
Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai bune ouă vândute în supermarketurile din România. Sunt ele mai scumpe decât cele pe care le știam până acum? Vezi explicația nutriționistului.
Pe lângă faptul că ouăle sunt sănătoase, ele se găsesc și foarte ușor în comerț, având, în același timp, și un preț accesibil. Totuși, care este diferența între ele? Ce poți allege pentru a te bucura de multiplele beneficii.
Astfel că, Mihaela Bilic a spus care sunt cele mai bune ouă vândute în supermarketurile din România. Nutriționistul a vorbit despre diferența dintre ouăle bio și cele cu omega 3. Merită ele bani în plus?
Potrivit nutriționistului, fiecare tip de ouă din comerț are calitățile sale. Sunt ouă care provin de la găini crescute la sol, iar altele promit să fie din ferme unde păsările au crescut foarte bine.
Medicul nutritionist a vorbit despre ouăle funcționale, care conțin acizi grași esențiali omega 3. Asta înseamnă că alimentația găinii este atent aleasă, iar mai apoi, calitatea oului este una superioară.
Se pare că cele mai bune ouă din supermarketurile din România sunt cele cu omega 3, nu cele bio. Mihaela Bilic spune că ea ar allege oul cu omega-3, asta în contextul în care este sigură că acele găini au crescut în condiții optime și au fost bine hrănite.
„Mai nou există pe piață și ouă funcționale, cu aport de acizi grași esențiali omega 3. Aceste ouă merită lăudate: găina este intermediarul prefect care prelucrează omega 3 din surse vegetale și îl transformă în omega 3 eficient pentru noi, oamenii.
Alimentația găini se reflectă direct în calitatea oului, nu întâmplător găinile hrănite cu porumb au gălbenușul mai galben, iar găinile hrănite semințe de in conțin mai mult omega 3. Haideți să lăsăm găinile să mănânce semințe de in, au enzimele digestive necesare să extragă nutrienți benefici, o fac mai bine decât noi
Dacă ar fi să alegem pe ce anume să cheltuim mai mulți bani, între oul BIO și oul cu omega 3, eu îl aleg pe ultimul. Pentru că știu că în prezent mare parte a hranei BIO este produsă la scară industrială în China, iar materia primă rămâne tot soia.
În schimb pentru oul cu omega 3 este obligatoriu să hrănești găina cu semințe. Iar analiza nutrițională a oului cu omega 3 confirmă conținutul lui bogat în acizi grași esențiali. În concluzie dacă vreți să mâncați mai sănătos și nu aveți în meniu pește și fructe de mare de minim 2 ori/săptămână, completați cu un ou cu omega 3!”, a scris Mihaela Bilic pe contul personal de Facebook.
CITEȘTE ȘI: