Cele mai IEFTINE cireșe din România! Câți lei costă un kilogram
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a identificat cele mai ieftine cireșe vândute la tarabă.
Cireșele de mai costă doar 12 lei / kilogramul, anunță APCR.
„Dacă nu e un milion nu e fiță”, scrie, ironic, un comentator.
Cineva scrie că a plătit 10 lei pe căpșuni, „astea sunt prețurile, îți vine să-ți faci livadă”.
„Cireșe de mai? Mai încolo!!! Am în fața blocului un cireș, București, si încă nu e copt. Abia puțin pârguit. Deci, cireșe de mai, mai prin iunie. Am văzut cireșe și caise pe tarabe și mă bucur că nu au scris că sunt românești.”, scrie o altă persoană.
„Credeți pana si voi ca sunt Românești???? Eu spun ca sunt Grecia cu un amarat de preț scris în română”, își manifestă scepticismul o doamnă.
„Cireșe de mai? Unde s-au copt când vremea a fost rece…”, scrie altcineva.
Preț șocant pentru un kilogram de cireșe într-o piață din București. Cu aceiași bani poți cumpăra zece kilograme de carne de porc
Roșii și frumoase, cireșele îți iau și ochii, și banii. Primele cireșe au invadat piețele, la începutul lunii mai, însă fructele proveneau din Spania și Grecia. Cele românești au început să ajungă pe tarabe la sfârșitul acestei luni. Ca în fiecare an, prețul unui kilogram de cireșe a atins dimensiuni „astronomice”, după care a scăzut: 200 de lei, iar acum le putem lua cu 12 lei.
În Piața Băneasa, cireșele se vindeau cu cel puțin 160 de lei kilogramul dacă sunt aduse din Grecia, iar dacă sunt cireșe din Spania, un kilogram costa nu mai puțin de 200 de lei.
În mai multe supermarketuri, un kilogram de pulpă de porc fără os costă 20 de lei, de 10 ori mai puțin decât un kilogram de cireșe de Spania din Piața Băneasa.
În aceeași piață, se pot cumpăra nectarine cu 65 de lei kilogramul, iar un kilogram de căpșuni costă cel puțin 40 de lei.