Cele mai îndrăgite EMOTICOANE sunt pe cale să dispară. Unul dintre acestea era printre cele mai folosite în conversațiile online

Publicat: 06 08. 2024, 10:55

This browser does not support the video element.

O analiză recentă arată că multe dintre emoticoanele noastre preferate sunt pe cale de dispariție, inclusiv simbolul „OK” și fața înroșită și mirată. Aceste schimbări sunt influențate de apariția constantă a noilor emoticoane, dar și de asocierea unor simboluri cu mesaje de ură.

Conform analizei, primul emoticon care va dispărea este cel care simbolizează „OK” (👌). Acesta a fost folosit din ce în ce mai rar și este considerat învechit de către utilizatori. Schimbarea gusturilor și apariția unor noi emoticoane contribuie la declinul popularității acestuia.

Pe locul al doilea în topul emoticoanelor pe cale de dispariție, se află fața înroșită și mirată (😳). Acest simbol, care cândva era folosit pentru a exprima surprinderea sau jenă, nu mai este la fel de popular. Utilizatorii preferă acum emoticoane mai noi și mai expresive.

Emoticonul care reprezintă ambele mâini ridicate în semn de celebrare (🙌) ocupă locul trei în lista celor care vor dispărea. Acest simbol era adesea folosit pentru a marca momente de bucurie sau succes, dar se pare că utilizatorii optează acum pentru alte modalități de a-și exprima entuziasmul.

Motivele din spatele dispariției emoticoanelor

Experții au subliniat că dispariția unor emoticoane era previzibilă. Un motiv principal este apariția constantă de noi emoticoane care atrag atenția utilizatorilor. Emoticoanele vechi sunt astfel folosite mai puțin și treptat uitate.

Un alt factor care contribuie la dispariția unor emoticoane este asocierea lor cu mesaje de ură. De exemplu, emoticonul care descrie o pungă de bani a fost folosit în mod ostil față de evrei. În 2019, pe aplicația Telegram, utilizatorii au fost încurajați să folosească acest simbol în mesaje antisemite, ceea ce a dus la o conotație negativă.

Un caz similar este cel al emoticonului care arată simbolul „OK”. Acesta a fost adăugat pe lista simbolurilor de ură după ce a fost utilizat de persoane care promovează supremația albă. Liga Anti-Defăimare a confirmat că acest simbol este folosit în prezent de unele grupuri extremiste.

Viitorul emoticoanelor este unul dinamic și mereu în schimbare. Pe măsură ce noi simboluri apar și devin populare, altele sunt uitate sau evitate din cauza asocierilor negative. Utilizatorii sunt din ce în ce mai atenți la conotațiile emoticoanelor pe care le folosesc, iar platformele de comunicare sunt nevoite să se adapteze rapid la aceste schimbări.

 


Sursa: Digi 24

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Tot mai multe femei din Australia RENUNȚĂ la implanturile mamare. Ce probleme de sănătate au raportat acestea

Românii nu își permit alimente de bună calitate. Țara noastră este în topul SĂRĂCIEI alimentare din Uniunea Europeană

Momente dramatice pe litoral: Turiștii IGNORĂ steagul roșu și avertismentele salvamarilor