Prima pagină » Actualitate » CEO-ul Pfizer nu este sigur de necesitatea celei de-a patra doze a vaccinului anti-COVID-19

CEO-ul Pfizer nu este sigur de necesitatea celei de-a patra doze a vaccinului anti-COVID-19

CEO-ul Pfizer nu este sigur de necesitatea celei de-a patra doze a vaccinului anti-COVID-19

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19 și că o injecție care vizează varianta Omicron, foarte contagioasă, va fi gata în martie, relatează Reuters.

Comentariile CEO-ului Pfizer vin în  contradicție cu cele făcute de directorul general al Moderna , Stephen Bancel, care a declarat săptămâna trecută că oamenii ar putea avea nevoie de o altă injecție în toamna anului 2022, deoarece eficacitatea rapelurilor ar putea scădea în următoarele luni.

O creștere uriașă a cazurilor de COVID-19, determinată de Omicron, a forțat unele națiuni să se uite la o altă doză de rapel, dar primele semne sugerează că vaccinarea repetată ar putea fi greu de vândut, pe măsură ce populațiile asediate intră în al treilea an de pandemie.

„Nu știu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este un lucru care trebuie testat”, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

Se lucrează în prezent la o nouă versiune a vaccinului anti-COVID-19 care ar fi eficient împotriva Omicron și a altor variante, a spus el.

Producătorul american de medicamente a anunțat mai devreme în cursul zilei trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARN mesager (ARNm) pe care se bazează vaccinul său anti-COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu Beam Therapeutics, specialist în editare genetică.

Pfizer a căutat să avanseze în dezvoltarea de vaccinuri și produse terapeutice bazate pe ARNm după ce a condus eforturile globale de a dezvolta un vaccin anti-COVID-19.

Compania va colabora, de asemenea, cu Codex DNA Inc pentru a valorifica tehnologia proprie a biotehnologiei, care ar putea permite dezvoltarea mai eficientă a vaccinurilor, terapiilor și a altor produse biofarmaceutice bazate pe ARNm.

Acordul cu biotehnologia privată Acuitas Therapeutics se va concentra pe utilizarea tehnologiei nanoparticulelor lipidice a companiei din Vancouver pentru dezvoltarea a până la zece vaccinuri sau produse terapeutice.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și