Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Spectacol pe Stade de France. Trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz pentru România

Publicat: 11/08/2024, 22:25
Actualizat: 12/08/2024, 00:57

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, cea de-a 33-a ediție a jocurilor de vară, are loc duminică, pe Stade de France, între orele 22:00 şi 00:15. Portdrapelul delegaţiei României va fi Mihaela Cambei. Echipa României încheie participarea la cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară cu trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.

00:49 Actorul Tom Cruise a coborât în arenă pe o coardă în mijlocul delegației americane, iar apoi a luat steagul olimpic de la Karen Bass și a părăsit arena pe o motocicletă, scena fiind o evocare a unei scene din filmul Top Gun.

Apoi o serie de imagini înregistrate anterior îl arată pe Cruise mergând cu motocicleta și cu steagul olimpic pe Champs-Elysees și apoi parașutându-se dintr-un avion pe dealul de la Hollywood, într-o scenă ce evocă filmele din seria Mission Impossible. De acolo, steagul este purtat de mai mulți sportivi americani cunoscuți până la Los Angeles, la o scenă pe care a început să cânte Red Hot Chili Peppers, urmați de Billie Eilish.

00:37 Steagul olimpic a fost coborât de pe catarg în timp ce orchesta Divertimento și un cor de copii din Fontainebleau interpretau imnul olimpic. Ulterior, drapelul a fost înmânat de către primarul din Paris, Anne Hidalgo, primarului din Los Angeles, Karen Bass. Imnul SUA a fost cântat de H.E.R.

22:22 Pe stadion se desfășoară parada steagurilor celor 205 țări participante. Drapelul țării noastre este purtat de halterofila Mihaela Cambei, vicecampioană olimpică la haltere. Purtătorii de drapel intră separat pe stadion, fiind urmați apoi de sportivii delegațiilor. În mijlocul stadionului este o scenă care este o reprezentare stilizată a unei hărți a Pământului.

Ceremonia a început cu o piesă intitulată „Sous le ciel de Paris”, intepretată de Zaho de Sazagan. Piesa este un omagiu adus capitalei Franței. Înotătorul Leon Marchand preia flacăra olimpică și pleacă spre Stade de France. Marchand a fost starul înotului la Olimpiadă cu o dublă de aur. La stadion a sosit și președintele Emmanuel Macron, iar acum se intonează imnul național al Franței, La Marseillaise.

30.000 de polițiști mobilizați duminică în jurul Parisului

Gerald Darmanin, ministrul francez de interne, a declarat că aproximativ 3 000 de polițiști vor fi mobilizați în jurul Stade de France. De asemenea, pentru a asigura ordinea în ultima zi a Jocurilor Olimpice, vor fi mobilizați încă 20 000 de polițiști și alți membri ai personalului de securitate din Paris și din zona Saint-Denis până târziu în noaptea de duminică spre luni.

Peste 10.500 de sportivi concurează la următoarea Olimpiadă din Los Angeles, care va dura două săptămâni. O ediție ulterioară a Jocurilor Olimpice de vară din Los Angeles va avea loc în 2028.

Ceremonia va marca sfârșitul celor 17 zile istorice în capitala Franței. Va combina sărbătoarea cu solemnitatea transferului oficial al Jocurilor Olimpice Paris 2024 către următoarea gazdă, Los Angeles 2028.

Spectacol la Stade de France

Cu această ocazie, Stade de France va fi transformat într-o sală de concerte imensă. Spectacolul va avea o parte în aer, dar decorurile gigantice, costumele și efectele de iluminare uimitoare vor transporta spectatorii într-o călătorie în timp, atât în prezent, cât și în viitor.

Peste 100 de dansatori, acrobaţi, artiști de circ și sute de muzicieni vor participa la ceremonie pentru a onora atât publicul, cât și voluntarii și sportivii. Se pare că Tom Cruise va fi printre celebritățile care vor fi prezente, iar Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish și Snoop Dogg vor cânta în timpul ceremoniei, potrivit ANS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul ciudat găsit de procurori acasă la una din doctorițele arestate la spitalul Pantelimon: „Curățare...
România și America, înțelegere SECRETĂ pentru medaliile de bronz! Ce Sabrina Voinea și Ana Bărbosu...
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
VIDEO Bătaie la o sală de fitness din Timișoara din cauza unor glume pe TikTok....
Vine furtuna electrică în România! Meteorologii Accuweather anunță când se va întâmpla
Data la care intră pensiile românilor în august 2024
Avertisment de la Casa de Pensii. Escrocii profită de recalculare și încearcă să fure banii...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Care e limita de viteză pe poduri? Șoferii riscă amenzi usturătoare
Sondaj: Kamala Harris sau Donald Trump? În cine au încredere mai mare americanii privind gestionarea...
OMUL care a cenzurat cel mai IMPORTANT roman al lui Jules Verne
Ungaria a pus interzis. Românii vor lua 5.000 lei amendă. Legea e lege la vecini
Virusul care te lasă fără bani în cont. Așa îl folosesc hackerii
Insula Iubirii sezonul 8. Cum a fost surprins Marcel alături de iubita sa la Summer...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Cât a plătit Gabriela Cristea pentru o vacanță de 7 nopți în Corfu? „Aici o...
Florin Piersic, de nerecunoscut! Problemele de sănătate l-au schimbat total: "Omul rămâne și eu sunt...
BANCUL ZILEI. BECALI aude de un jucător super bun, undeva prin Afghanistan, și îl aduce...
Sculpturile dintr-un monument antic din Turcia ar putea ascunde cel mai vechi calendar din lume