Prima pagină » Actualitate » Charlie Ottley, un nou documentar pentru promovarea României: ”Oltenia de sub munte”

Charlie Ottley, un nou documentar pentru promovarea României: ”Oltenia de sub munte”

Charlie Ottley, un nou documentar pentru promovarea României: ”Oltenia de sub munte”

Charlie Ottley, producătorul englez îndrăgostit de țara noastră, filmează pentru un nou documentar în România. ”Oltenia de sub munte” va aduce în atenția publicului noi frumuseți ascunde din țara noastră, locuri magice, pline de culoare, pe care jurnalistul britanic se pricepe atât de bine să le pună în valoare.

Florin Stoican, catalizatorul proiectelor «Oltenia de sub Munte», ghidul echipei lui Charlie Ottley în calitate de director al Geoparcului, a povestit că noile filmări au vizat unele dintre cele mai cunoscute obiective ale zonei precum: bisericile rupestre din Peștera Liliecilor sau Peștera Sfântului Grigorie Decapolitul cum i se mai spune, administrată de Mănăstirea Bistrița Vâlcea, Mănăstirea Arnota, Bolnița Bistriței, Cheile Bistriței, culele de la Măldărești, Mănăstirea Hurezi și ceramica de Horezu, dar și enigmaticii trovanți de la Costești, precum și cea mai veche biserică de lemn de la sud de Carpați, din Marița – Vaideeni.

„Îl urcarăm pe Charlie Ottley pe cal pentru promovarea Olteniei de sub Munte. Continuăm filmările cu echipa lui la filmul dedicat Geoparcului aspirant UNESCO”, au anunțat reprezentanții geoparcului din Vâlcea, pe pagina lor de socializare despre prezența producătorului britanic, în perioada 29 – 31 martie 2024, în Parcul Național Buila Vânturarița.

Charlie Ottley filmează pentru cel mai nou documentar, ”Oltenia de sub munte”

Charlie a fost cel mai impresionat de bisericile rupestre din Peștera Liliecilor, cu unicitatea și istoria lor fabuloasă. Nu numai că ne va ajuta la promovarea lor, dar ne va sprijini și pentru restaurare. Nu întâmplător am început scanarea 3D și tururile virtuale cu aceste monumente. Tot Ia Bistrița am mai filmat, pe lângă mănăstire, Biserica Bolnița, cea mai veche din zonă (1492), impresionanții castani seculari, la fel de bătrâni, dar și carstul Cheilor Bistriței. Am urcat apoi în Muntele Arnota, pentru a surprinde primăvara în pădurile virgine, dar și pentru a ne bucura de ospitalitatea mănăstirii”, au arătat reprezentanții Geoparcului într-o postare.

Noul film dedicat Geoparcului aspirant UNESCO «Oltenia de sub Munte» se va înscrie în lunga serie de documentare a celui care este considerat cel mai mare promotor al țării noastre.

Sursa foto: Geoparc aspirant UNESCO

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele