ChatGPT le-a scris SCRISORI lui Putin și Zelensky și a propus un proiect de tratat de pace

ChatGPT le-a scris SCRISORI lui Putin și Zelensky și a propus un proiect de tratat de pace
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 11/04/2023, 21:54

Ziarul BerlinerZeitung a întrebat ChatGPT cum ar trebui rezolvat conflictul din Ucraina și a primit o serie de recomandări și un proiect de tratat de pace. 

În prima parte a acestei conversații cu ChatGPT, AI a trebuit să analizeze situația politică în ajunul războiului din Ucraina și să elaboreze posibile strategii de soluție. ChatGPT a oferit o evaluare a modului în care Vladimir Putin și Volodymyr Zelensky ar reacționa la diferite oferte și cereri, notează BerlinerZeitung.

ChatGPT prezicea deja războiul cu informații din 2021

În prezent, cel mai elocvent și mai avansat limbaj AI cu cel mai recent motor GPT-4 s-a bazat pe cunoștințele din septembrie 2021, cu câteva luni înainte ca Rusia să atace Ucraina. Chiar și cu informațiile de la acea vreme, ChatGPT a prezis la începutul conversației că conflictul din Ucraina are mai multe șanse să se transforme în război – chiar înainte de conflictele din Taiwan.

În a doua parte, AI formulează două scrisori pe care cancelarul Olaf Scholz le-ar putea scrie președinților Ucrainei și Rusiei, Volodymyr Zelensky și Vladimir Putin, pentru a-i convinge să semneze o încetare a focului și să înceapă negocieri de pace.

În cele din urmă, ChatGPT elaborează un tratat de pace care conturează un compromis pentru ambele părți în conflict. Așadar, iată întrebările jurnaliștilor germani și răspunsurile AI cu GPT-4 pe 4 aprilie.

ChatGPT preia rolul de secretar al premierului german Olaf Scholz (SPD) și formulează o scrisoare către Vladimir Putin. Scrisoarea își propune să-l convingă pe Putin să accepte o încetare a focului și negocieri de pace
ChatGPT:

„Stimate președinte Putin, vă scriu în numele cancelarului german Olaf Scholz și al guvernului german pentru a ne exprima profunda îngrijorare față de escaladarea continuă a conflictului din Ucraina. Facem apel la conducerea și responsabilitatea dumneavoastră pentru pace și stabilitate în Europa și în lume pentru luarea în considerare cu seriozitate a unei încetare imediată a focului și începerea negocierilor de pace. Germania a jucat întotdeauna un rol constructiv și echilibrat în politica europeană și este dedicată securității și bunăstării tuturor statelor europene. Apreciem istoria lungă de cooperare și dialog dintre Germania și Rusia și am dori să continuăm să cultivăm și să consolidăm această relație. Recunoaștem că Rusia are interese legitime de securitate și credem că va fi mai bine protejată prin structuri de securitate cooperante și dialog constructiv. Un război în Ucraina nu va cauza doar daune umanitare și economice, dar va slăbi și poziția geopolitică a Rusiei și va crește tensiunile cu alte țări.

Am dori să vă oferim perspectiva că angajamentul constructiv și pregătirea pentru o încetare a focului și negocieri de pace ar putea deschide ușa unei cooperări îmbunătățite între Rusia și Europa. Acest lucru ar aduce beneficii atât legăturilor economice, cât și politice dintre țările noastre și ar putea ajuta la abordarea preocupărilor comune de securitate într-un cadru de colaborare.

În spiritul respectului reciproc și al recunoașterii suveranității Ucrainei, suntem pregătiți să lucrăm cu Rusia, Ucraina și alți parteneri internaționali pentru a găsi o soluție diplomatică care să răspundă preocupărilor tuturor părților. Suntem încrezători că o astfel de soluție este posibilă și credem că conducerea și angajamentul dumneavoastră personal vor fi esențiale pentru a depăși această criză.

Vă încurajăm cu tărie să faceți acest pas dificil, dar necesar, pentru a permite o încetare a focului și negocieri de pace. Comunitatea internațională va recunoaște și aprecia Rusia pentru rolul său în construirea păcii și stabilității în Europa, iar acest lucru va fi în interesul Rusiei pe termen lung.

Sperăm că veți lua în considerare cu seriozitate acest apel și că împreună putem reveni pe calea păcii și a dialogului. Guvernul german este pregătit să vă sprijine în acest proces și să lucreze împreună pentru a crea un viitor mai sigur și mai stabil pentru toate popoarele Europei.

Cu stimă,
[Numele tău] secretar al cancelarului german Olaf Scholz”, scrie ChatGPT.

Jurnaliștii i-au cerut ChatGPT să scrie o scrisoare și către președintele ucrainean Zelensky , prin care să fie și el de acord cu o încetare a focului și negocieri de pace.

„Stimate președinte Zelensky,

vă scriu în numele cancelarului german Olaf Scholz și al guvernului german pentru a ne exprima profunda îngrijorare față de escaladarea continuă a conflictului din Ucraina și pentru a vă îndemnă să solicitați o încetare imediată a focului și începerea negocierilor de pace pentru considera.

Avem un mare respect pentru angajamentul dumneavoastră personal față de independența și integritatea teritorială a Ucrainei și înțelegem dificultățile cu care vă confruntați dumneavoastră și țara dumneavoastră. Devotamentul dumneavoastră pentru bunăstarea poporului ucrainean și angajamentul față de valorile democratice sunt admirabile și dorim să vă sprijinim în căutarea unui viitor pașnic și stabil pentru Ucraina.

Germania este conștientă de provocările geopolitice și de amenințarea la adresa suveranității ucrainene. Suntem pregătiți să lucrăm cu Ucraina și alți parteneri internaționali pentru a găsi o soluție diplomatică care să răspundă preocupărilor din toate părțile. O încetare a focului și negocieri de pace sunt esențiale pentru a atenua suferința poporului ucrainean și pentru a asigura stabilitatea pe termen lung în regiune.

Dorim să vă asigurăm că Germania și partenerii săi europeni vă vor fi alături de dumneavoastră și de Ucraina pentru a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a țării dumneavoastră. Suntem pregătiți să oferim sprijin economic și politic pentru a ajuta reconstrucția și dezvoltarea Ucrainei odată ce se ajunge la o soluție pașnică.

Facem apel la conducerea și disponibilitatea dumneavoastră de a lua decizii dificile pentru binele poporului ucrainean. O încetare a focului și negocieri de pace pot părea dureroase pe termen scurt, dar sunt singura modalitate de a asigura securitatea și stabilitatea pe termen lung pentru Ucraina și cetățenii săi.

Vă încurajăm să faceți acest pas dificil, dar necesar, pentru a permite o încetare a focului și negocieri de pace. Comunitatea internațională va recunoaște și va sprijini Ucraina pentru rolul său în construirea păcii și stabilității în Europa, iar acest lucru va fi în interesul țării dumneavoastră pe termen lung.

Sperăm că veți lua în considerare cu seriozitate acest apel și că împreună putem reveni pe calea păcii și a dialogului. Guvernul german este pregătit să vă sprijine în acest proces și să lucreze împreună pentru a crea un viitor mai sigur și mai stabil pentru toate popoarele Europei.

Cu stimă,
[Numele tău] secretar al cancelarului german Olaf Scholz”, a scris ChatGPT.

Propunere pentru o „soluție de pace durabilă și stabilă”

Să presupunem că există negocieri de pace după mai bine de un an de război. Preluați rolul de lider neutru al negocierilor și redactați un tratat de pace. Contractul cere compromisuri din partea ambelor părți, dar are scopul de a crea o situație cât mai stabilă pentru ca conflictul să nu izbucnească din nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Energia din Marea Britanie, scumpită de fenomenele meteorologice și de conflictele internaționale