Prima pagină » Actualitate » Chef Florin Dumitrescu dezvăluie cele 11 ingrediente pentru o salată de boeuf perfectă! Rețeta tradițională pregătită pas cu pas

Chef Florin Dumitrescu dezvăluie cele 11 ingrediente pentru o salată de boeuf perfectă! Rețeta tradițională pregătită pas cu pas

Chef Florin Dumitrescu dezvăluie cele 11 ingrediente pentru o salată de boeuf perfectă! Rețeta tradițională pregătită pas cu pas
Chef Florin Dumitrescu dezvăluie cele 11 ingrediente pentru o salată de boeuf perfectă! Rețeta tradițională pregătită pas cu pas

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cele 11 ingrediente pe care le utilizează la o salată de boeuf perfectă. Iată lista ingredientelor, dar și cum se pregătește rețeta tradițională, pas cu pas.

De cele mai multe ori, în perioada sărbătorilor, mesele sunt bogate în preparate tradiționale, de la salate și mâncăruri pe bază de carne, până la diverse prăjituri. De data aceasta, în atenție se află celebra salată de boeuf, un preparat apreciat de mulți cetățeni români. Pentru că ne apropiem cu pași repezi către sărbătorile de iarnă, lista cu bunătăți se umple. Printre preparatele servite la masa de Crăciun sau Revelion se numără salata de boeuf, friptura de pui și porc, piftia, sarmalele sau tochitura. Nu sunt uitate nici torturile, prăjiturile cu ciocolată, tartele cu fructe sau plăcinta cu mere și brânză.

Cum prepară chef Florin Dumitrescu o salată de boeuf perfectă: lista cu cele 11 ingrediente

De data aceasta, însă, vă arătăm ingredientele utilizate de chef Florin Dumitrescu pentru preparatea unei porții de salată de boeuf. Vezi AICI istoria salatei de boeuf. Iată care sunt cele 11 ingrediente folosite de celebrul chef pentru această rețetă:

  1. O jumătate de kilogram de piept de pui sau carne de vită (în funcție de preferințe);
  2. 200 de grame de mazăre;
  3. 200 de grame de castraveți murați;
  4. 200 de grame de gogoșari murați;
  5. 3 cartofi mari;
  6. 3 morcovi;
  7. O țelină mică;
  8. O rădăcină de pătrunjel;
  9. Sare;
  10. Piper;
  11. Maioneza (vezi, mai jos, cum se prepară).

Cartofii, morcovii, țelina se pun la fiert, apoi se taie în formă de cubulețe, arată Fanatik. Carnea se va fierbe cu puțină sare, apoi se mărunțește după preferințe. Castraveții și gogoșarii murați se vor tăia mărunt și se vor stoarce, apoi se adaugă într-un castron, alături de celelalte ingrediente. Mazărea la cutie (ingredient opțional) se va scurge de zeamă și se adaugă în compoziție. Se amestecă ingredientele, apoi se adaugă maioneza.

Ingrediente pentru maioneză: 1 gălbenuș fiert, 2 gălbenușuri crude, 1 linguriță de muștar, 200 ml de ulei, zeama de la o jumătate de lămâie, sare (după preferințe). Ingredientele se mixează până când se formează o pastă fină. Atenție, însă: uleiul se adaugă treptat, pentru ca sosul de maioneză să se îngroașe corespunzător, fără să se taie.

După ce compoziția pentru salata de boeuf se pregătește într-un castron, se adaug maioneza și se amestecă. Apoi, compoziția va fi transferată într-un recipient pentru a fi depozitat în frigider.

V-ar putea interesa și alte rețete:

Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute

Nicoleta Luciu dezvăluie secretul din spatele rețetei de SARMALE cu jumări pentru masa de Crăciun

Ce cantitate de CARNE să folosești pentru 100 de sarmale. Ce condimente să adaugi în preparat pentru un gust unic

Sursă foto: Shutterstock, Facebook Chef Florin Dumitrescu

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cu cât s-au scumpit sărbătorile românilor? Fiscaliști: Masa tradițională de Crăciun, bradul și cadourile „modeste” costă 500 de euro în 2025
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
BREAKING | Tavanul unui hotel din Sibiu s-a prăbușit peste turiștii din locație. Primele imagini cu dezastrul din locație
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Mesele de sărbători sunt momentul potrivit pentru a vorbi și despre istoricul medical al familiei