Prima pagină » Actualitate » Cinci orașe din România, inclusiv Capitala, se află în TOPUL celor mai sigure locuri din lume. Care sunt celelalte patru localități din clasament

Cinci orașe din România, inclusiv Capitala, se află în TOPUL celor mai sigure locuri din lume. Care sunt celelalte patru localități din clasament

Cinci orașe din România, inclusiv Capitala, se află în TOPUL celor mai sigure locuri din lume. Care sunt celelalte patru localități din clasament
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat luni – pe Facebook – că cinci orașe din România se află în topul celor mai sigure locuri din lume.

„Am fost bucuros să aflu că orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București și Iași sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global”, a transmis ministrul, citând site-ul numbeo.com.

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, aflându-se pe poziția 23, fiind urmat de Timișoara – poziția 32, Brașov – poziția 54 și de București și Iași, pe locurile 67, respectiv 84.

Clasamentul reflectă percepția persoanelor care au decis să contribuie cu date și informații la baza de date a platformei, printre cei mai importanți factori luați în considerare pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor fiind nivelul infracționalității, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice și verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferențele rasiale, etnice, religioase sau de gen.

„Alături de alte mari orașe din lume, precum Zurich (Elveția), Quebec City (Canada), Haga (Olanda) sau Munchen (Germania) cele cinci orașe din România au trecut cu brio testul încrederii, țara noastră dovedind, încă o dată, că este un stat modern, adaptat nevoilor de siguranță ale cetățenilor săi, dar și ai altor state, care ar putea alege să vină aici fie în scop turistic, fie pentru a munci”, a mai spus ministrul.

Lucian Bode a adăugat că „siguranța cetățenilor a fost și rămâne o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne, dovadă stând numărul mare de misiuni derulate pentru prevenirea și combaterea infracționalității, bunele relații și buna colaborare cu instituțiile partenere de la nivel internațional, investițiile în dotări și pregătirea continuă a personalului, toate asigurând premisele unui serviciu public eficient și de calitate. Această performanță trebuie, însă, să fie susținută cu o mobilizare permanentă, cu vigilență și implicare, pentru a fi tot timpul cu un pas înaintea inventivității infractorilor”.

„Prin activitatea structurilor sale, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) rămâne ferm angajat în îndeplinirea obiectivelor asumate, astfel încât România să fie un pilon de siguranță la nivel regional, iar acest lucru să fie resimțit de fiecare cetățean. Este o mândrie să fim în acest clasament, dar și o responsabilitate de a menține și chiar de a îmbunătăți pozițiile ocupate de orașele României, iar pentru aceasta este nevoie ca, dincolo de efortul consistent al instituțiilor statului, fiecare palier al societății să contribuie activ și cu bună credință la menținerea climatului de siguranță în comunitățile din care fac parte”, a încheiat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și