Prima pagină » Actualitate » Cine este Valentin Florin Timofte, BUCĂTARUL care a primit cuțitul de aur de la Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, în noul sezon „Chefi la cuțite”

Cine este Valentin Florin Timofte, BUCĂTARUL care a primit cuțitul de aur de la Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, în noul sezon „Chefi la cuțite”

Cine este Valentin Florin Timofte, BUCĂTARUL care a primit cuțitul de aur de la Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, în noul sezon „Chefi la cuțite”

Valentin Florin Timofte este un bucătar, în vârstă de 36 de ani, din București. El a primit cuțitul de aur, după ce i-a impresionat pe Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

El a spus, la show-ul culinar de la Antena 1, că a mizat pe „un preparat simplu, dar gătit din inimă”, pentru a-i convinge pe cei trei jurați că merită încrederea lor.

Valentin a povestit cum tatăl său, care a murit în urmă cu cinci ani, l-a încurajat mereu și i-a spus să aibă încredere în forțele proprii.

„Am o teamă de eșec. Știu că este foarte important în meseria aceasta să faci ce trebuie și, de aceea, vreau să-mi dovedesc mie că e bine că am veni și că pot să fac asta. Tot ce m-a învățat tatăl meu a fost foarte clar: oriunde ai fi, fă-ți treaba cu bine și foarte bine”, a spus el.

În emisiunea de sâmbătă, Valentin Florin Timofte le-a prezentat juraților un preparat simplu, dar gustos: balotină de mămăligă cu șalău și un sos de saramură.

Preparatul său i-a impresionat pe jurați, încă din clipa în care au ridicat cloșurile și au văzut ce a gătit concurentul.

„De când te aștept!”, a exclamat, atunci, chef Florin Dumitrescu.

După ce au gustat cu atenție fiecare element din farfurie, jurații și-au dat seama imediat că în spatele ușilor se află un bucătar.

Întrebat de chef Sorin Bontea de ce s-a făcut bucătar abia la 30 de ani, el a dezvăluit că inițial a urmat cursurile Seminarului Teologic, dar în timpul facultății a început să lucreze într-un bar și atunci și-a dat seama că de fapt asta e ceea ce și-ar dori să facă.

„M-am îndrăgostit de meserie, când l-am văzut pe unchiul meu cum o face, un om de 1,6 metri, și am văzut respectul pe care el îl câștiga în fața oamenilor. Ieșea pe sală… vorbea cu oamenii. Eu, la momentul respectiv, vedeam bucătăria doar ca bucătar de casă și am ajuns să lucrez cu el, în Italia. La vase, îl mai ajutam”, a povestit Valentin Florin Timofte.

Ulterior, el a urmat un curs de bucătar și apoi a plecat pe un vas de croazieră.

După ce jurații l-au cunoscut pe concurent, doi dintre ei i-au oferit cuțitul de aur, chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu, concurentul acceptându-l pe cel al lui Sorin Bontea.

„Cea mai bună farfurie pe care am gustat-o sezonul acesta. E perfecțiunea în farfurie”, a mai spus chef Florin Dumitescu.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și