Prima pagină » Actualitate » Cine era ”procurorul” cu care falsul polițist se lăuda la proxenetul cu dosar la DIICOT: ”Mă ajută că-s băiețaș cu el. Am mai făcut combinații”

Cine era ”procurorul” cu care falsul polițist se lăuda la proxenetul cu dosar la DIICOT: ”Mă ajută că-s băiețaș cu el. Am mai făcut combinații”

Cine era ”procurorul” cu care falsul polițist se lăuda la proxenetul cu dosar la DIICOT: ”Mă ajută că-s băiețaș cu el. Am mai făcut combinații”

Un fals polițist și un proxenet sunt personaje-cheie într-un dosar de trafic de influență în care se făcea referire la un așa-zis procuror care ar fi trebuit să claseze un dosar. Ca să-l convingă pe proxenet că are influență și că îl poate ajuta, favor pentru care i-a pretins un ”comision” de 2.000 de euro, falsul polițist l-a sunat pe ”procuror” de față cu inculpatul și cu încă un martor. În realitate, la capătul celălalt al firului se afla o persoană care nu avea nicio treabă cu procurorul care instrumenta dosarul de la DIICOT.

  • Un tânăr din Botoșani, care pretindea că este agent la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași, i-a cerut 23.000 de euro unui bărbat, acuzat de trafic de persoane și proxenetism.
  • Pentru această sumă, falsul polițist se angaja să intervină pe lângă procurorul de caz pentru ca dosarul în care proxenetul era inculpat să fie clasat.
  • După ce Gândul a publicat detalii despre cine a intermediat totul și cum au decurs primele discuții (detalii AICI), acum vă prezentăm dialogurile halucinante dintre cei implicați în dosar, în urma cărora s-a perfectat ”afacerea”.

La doar 20 de ani, îmbrăcat în polițist, pentru a avea mai multă credibilitate, tânărul din Botoșani a încercat să-l păcălească pe bărbatul acuzat de trafic de persoane și proxenetism să-i dea 23.000 de euro, pentru a-i pune o vorbă pună pe lângă procurorul care se ocupa de dosarul acestuia, ca să dispună clasarea cauzei.

La percheziții, anchetatorii au găsit în locuința și în mașina acestuia un adevărat arsenal de polițist: o cămașă cu însemnele Poliției Române, o vestă de culoare neagră pe care scrie Poliția Română, un alt însemn al Poliției, pe care era trecut numele lui, o legitimație cu însemnele IPA (cea mai mare organizație de prietenie a polițiștilor din întreaga lume), pe care și-a inscripționat numele, dar și un pistol tip Airsoft cu butelie de gaz, asemănător cu cele din dotarea Poliției Române.

Falsul polițist B.M.M. a fost pus în legătură cu proxenetul G.G. de către proprietarul unui parc auto, cunoscut drept Simone, de la care acesta cumpărase un autoturism BMW. Proxenetul nu a reușit să înmatriculeze mașina, deoarece actele nu erau în regulă, moment în care a intrat în scenă falsul polițist. Simone i-a spus că B.M.M. îl poate ajuta să rezolve problema cu înmatricularea mașinii, dar ”oferta” s-a extins atunci când cei doi s-au întâlnit.

”Dau și banii, mă duc și la pârnaie, e cam urât”

B.M.M. i-a propus proxenetului să îl scape și de dosarul în care era acuzat de trafic de persoane și proxenetism, contra sumei de 23.000 de euro. Proxenetul s-a arătat interesat de propunere, dar numai de fațadă, deoarece, în realitate, l-a dat pe mâna polițiștilor.

Falsul polițist și proxenetul s-au întâlnit de câteva ori pentru a pune la cale toate detaliile. La una dintre întâlniri, pentru a-și convinge victima că este om serios și chiar are influență în justiție, falsul polițist l-a sunat pe ”procurorul” care ar fi instrumentat dosarul de la DIICOT, de față cu G.G. și cu un alt martor. La capătul celălalt al firului se afla însă doar un complice de-al falsului polițist, care juca rolul de procuror.

Bărbatul acuzat de proxenetism și trafic de influență, colaboratorul A.C. și falsul polițist s-au întâlnit la o cafenea din zona Parcului Expoziției, din Iași, după care s-au retras pe o bancă din apropiere și au discutat din nou despre aspectele care au făcut obiectul dosarului de la DIICOT.

În înregistrările discuțiilor avute de aceștia, falsul polițist a susținut că se cunoaște de mult timp cu procurorul, că sunt vecini, că l-a mai ajutat în trecut cu privire la alte dosare și are numărul său de telefon.

A.C.: – Te rog eu frumos, B., vorba .., până la urmă.. !
B.M.M.: – Daa…. !

A.C.: – … nu-i de banii ăia, ci mi-i de libertatea lui!
B.M.M.: – E vorba de libertate și dacă .. !

G.G.: – Aia-i, dau și banii, mă duc și la pârnaie, e cam urât, B.!

B.M.M.:Nu, nu, dacă era să nu … să nu fiu sigur pe omul ăsta, dar omul ăsta e puternic. Nu știu dacă ați mai auzit de el și așa, omul ăsta e foarte puternic și mă ajută că-s și băiețaș cu el, suntem și vecini și am mai făcut combinații cu el și … (neinteligibil) de vacanțe, a zis că pleacă și el într-o mini-vacanță. Adică…na!

”Se rezolvă, îți dă clasare”

Printre altele, B.M.M. a reafirmat că îl va determina pe procurorul care instrumentează dosarul în care martorul denunțător are calitatea de inculpat să dispună o soluție de clasare.

A.C.: – (neinteligibil)  … gradul tău de șmecher de … (neinteligibil) ! Zi B., cu cine ai vorbit? Cu procurorul sau cu cine ai vorbit?
B.M.M.:
– Da, da! Păi … !

A.C.: – Cu cine ai vorbit tu?
B.M.M.:Cu procurorul. Așa. Se rezolvă, îți dă clasare. Ai înțeles acuma, da? Face clasare, dacă vrei, sunăm .. ! Nu poate să … să vină și a zis să faceți voi o soluție, eu îi zic, îi dau mesaj, îi zic și îl și sunăm … ! (neinteligibil) eu vă zic sincer, eu mâine dimineață mă întâlnesc cu el! De în caz de dați azi banii, eu mâine dimineață mă întâlnesc cu el!

A.C.: – Noi îți dăm direct joi toți banii, tot, tot, tot. Joi îți dăm toți banii!

În conversațiile înregistrate, falsul polițist a vorbit din nou despre suma pe care trebuia să o primească pentru intervențiile lui, respectiv 23.000 de euro, dar și despre cum vor fi împărțiți banii între el și ”procuror”.

A.C.: – Deci, total cât îs? Total îți dau .. !
B.M.M.: – Hm?

A.C.: – Total îs .. !
B.M.M.: – Păi, cum ai socotit tu, îs … el vrea 21.000, mă ajuți pe mine cu 2.000.

Tânărul de 20 de ani se dădea drept agent la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași (sursa foto: Facebook)

”După ce se numără leușteanul ăla, eu te sun”

Falsul polițist a mers mai departe și l-a sunat pe ”procuror” pentru a le demonstra celor doi bărbați relația apropiată pe care o are cu acesta. La telefon era însă complicele său, care s-a prezentat ca fiind procurorul de caz și care și-a jucat foarte bine rolul. Când discuția a ajuns la bani, cei doi au vorbit codificat. Ulterior, bărbatul de la telefon a fost identificat ca fiind M.P., acesta fiind și el acum inculpat în dosarul de trafic de influență.

B.M.M.: – Alo? Salut, domnul! Ce faci? B. sunt. Dar n-ai în tel…n-ai numărul meu de telefon? Ah! Eu sunt, B.! Uite, vezi că te dau două secunde (neinteligibil) … ! am stabilit cu băieții și joi dimineață ne întâlnim să…să dea ăia. E OK? (persoana apelată răspunde: da, e OK) E OK, da? Deci joi dimineață noi o să-ți mai dăm un telefon și atunci o să le mai explici o dată la băieți ce primesc, ce … ce mai primesc și așa…! (persoana apelată răspunde: da, îhî! îhî! OK! ) Nu vreau să te țin mult! (persoana apelată răspunde: (neinteligibil) la telefon…) Am înțeles! Am înțeles! Eu … uite dacă vrei poți să saluți băieții… !
A.C.: – (neinteligibil)

B.M.M.:După ce .. ce se numără .. se numără leușteanul ăla, eu te sun și zic totul OK și … (persoana apelată spune: OK) … le mai spui tu o dată la băieți ce … (persoana apelată spune: OK) ce primesc de … (neinteligibil)!
A.C.: – OK.

B.M.M.: – Deci, rămâne cu clasare, nu? (persoana apelată spune: da, rămâne clasare dar, na, nu pot vorbi multe la telefon) Am înțeles! Bine! Te-am lăsat! Mersi! Scuză-mă de deranj!”

”Ești tu mulțumit pe suma de 23.000, 2.000 a tale?”

Deoarece în această primă conversație cu ”procurorul”, falsul polițist a omis să facă referire la suma de bani pretinsă, l-a sunat din nou pe așa-zisul ”procuror”.

B.M.M.: – Mie îmi pare rău … îmi pare rău că n-a zis și suma. Dacă vrei, îl mai sun o dată.
A.C.: – Suma da, să fie .. !

B.M.M.: – Nu, să vedeți care-i suma. (revine cu un apel către aceeași persoană apelată mai devreme) Alo? Mă scuzi, vezi că te dau înapoi pe interfon și spune un pic care a rămas finalul… ăh…stai așa…(persoana apelată îi spune: .. am zis foarte clar , 21 (neinteligibil) … ! ) 21, OK, bine! Scuză-mă! (persoana apelată spune: OK, bine! nicio problemă!) Pa, pa!

A.C.: – Ai vrut să arăți că nu-i capac … asta e, da, da, da.
B.M.M.: – Nu, da, da, dar nu-mi trebuie. Dar eu i-am zis, i-am zis și lui: băi omule, dacă vrei să te ajut, te ajut eu că ești băiețaș și … ! Nu ți-am zis așa atunci când la cafenea? Păi mi-ai zis tu, am deschis subiectul?

A.C.:Fii sincer, atâta te rog eu din suflet, fii sincer, trăiască ce ai mai drag, ești tu mulțumit pe suma de 23.000, 2.000 a tale?
B.M.M.:
– Da! Da, da! Da, da, da, păi am datorii și … ! Dacă nu aveam datorii, ziceam .. !

A.C.: – Ești mulțumit? Zi-mi, ești mulțumit?
B.M.M.:– Da, măi, da.

Prins în flagrant de ”colegii” săi

Odată ce ”afacerea” a intrat pe ultima sută de metri, proxenetul a cerut un răgaz pentru a putea face rost de suma cerută, timp în care polițiștii au organizat un flagrant și l-au prins pe falsul polițist în timp ce lua cei 23.000 de euro.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului M.B.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.


CITEȘTE ȘI:

Culisele prinderii FALSULUI POLIȚIST care a vrut să păcălească un proxenet. Îmbrăcat ca om al legii, „rezolva” dosare penale și oferea pistol Beretta

VIDEO – Un bărbat care s-a dat drept polițist și a furat 2.500 de lei de la un cetățean străin, reținut / Poliția a găsit în mașina individului un dispozitiv tip girofar

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele

Citește și