Devenit fugar după ce a fost condamnat definitiv de magistrații români în dosarul „Ferma Băneasa”, Paul Philippe al României, care se prezintă ca prințul Paul, ar fi sponsorizat de un milionar misterios, de peste Ocean. În schimb, prințul i-ar fi promis o parte dintr-o presupusă moștenire de familie.
Prințul Paul a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar legat de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Capitalei, intitulat generic „Ferma Băneasa”. Doi ani mai târziu, acesta a fost prins la Paris, dar magistrații francezi au refuzat extrădarea lui, în ciuda eforturilor depuse de Ministerul Justiției din România.
Deși, cel puțin teoretic, fugarul era liber doar pe teritoriul Franței, acesta a plecat în Malta la un eveniment organizat de o fundație, după ce ar fi primit asigurări că se va afla în deplină siguranță. Nu a fost, însă, așa. Autoritățile malteze ar fi primit un telefon anonim, iar Paul Philippe a fost ridicat de anchetatori chiar din curtea hotelului de lux unde era programat evenimentul pentru care venise.
Introdus în arest, românul a fost apărat de un avocat maltez, care a obținut nu doar o decizie de eliberare a lui, ci și refuzul autorităților de a-l extrăda în România.
Surse din anturajul lui Paul Philippe al României au dezvăluit, pentru Gândul, că, deși nu muncește, fugarul beneficiază de o viață decentă și ar fi fost apărat de către unii dintre cei mai buni și mai costisitori avocați.
În acest sens, spun sursele citate, nepotul lui Carol al II-lea ar fi fost susținut de un avocat american. Avocatul s-ar fi înțeles cu Paul al României să-l susțină financiar, urmând să împartă cu acesta o presupusă moștenire, parte din averea Casei Regale, despre care nepotul lui Carol al II-lea susține că i se cuvine lui.
Instanța din Malta a refuzat recent cererea de extrădare a prințului Paul, care se sustrage unei pedepse cu închisoarea pentru corupție. Motivația acestora este legată de „riscul real” ca prințului să-i fie încălcate drepturile sale fundamentale.
CITEȘTE ȘI: